BARCELONA ES QUEDA SENSE “BARBIE” EN CATALÀ, TOT I L’ÈXIT DE LA VERSIÓ DOBLADA

Barcelona es queda sense ‘Barbie’ en català, tot i l’èxit de la versió doblada
A partir de demà, la versió en català del film s’oferirà tan sols una vegada al dia en un únic cinema.

Barbie, el gran èxit cinematogràfic de l’estiu, tan sols es podrà veure en català en una única sessió diària a Barcelona a partir de demà: la de les 19.10 al Cinema Mooby Arenas, a la plaça d’Espanya.

Així ho ha denunciat a Twitter al compte Doblatge en català, que ha lamentat que “poder gaudir de la pel·lícula en la nostra llengua a la capital ha durat dues setmanes”. Per bé que originalment van ser sis els cinemes de Barcelona –en tretze sessions diàries– oferien el film en català, amb el pas del temps les sessions en català han anat disminuint, fins al punt que la setmana vinent tan sols se n’oferirà una per dia.

Tot i la decisió dels cinemes de desprogramar-ne les sessions, el film Barbie en català ha estat tot un èxit a les taquilles del país. Més de 14.000 persones van veure’l en la setmana de l’estrena, i les entrades s’exhauriren ràpidament en molts cinemes.

Èxit rotund de ‘Barbie’ en català: més de 14.000 persones ja han vist el film
“El que ens diu el sector és que, en general, es torna a anar al cinema i tenen una afluència de públic que no es registrava des de l’octubre del 2019. Pel que fa al cinema en català, el cinema creix al mateix bon ritme i les sales que fan cinema en català s’estan omplint com feia temps que no es veia” explicà a Catalunya Ràdio el secretari de Política Lingüística del govern, Xavier Vila, arran de l’estrena del film.

Els orígens ‘pornogràfics’ i alemanys de la Barbie que la història ha oblidat
El Departament de Cultura ha habilitat una pàgina web, que s’actualitza permanentment, en què es poden consultar les projeccions de Barbie en català. Si bé a Barcelona les sessions de Barbie han disminuït progressivament, als cinemes de la resta del país la versió catalana del film es continua exhibint en desenes de sales.
Informa:RACOCATALA.CAT (3-VIII-2023)

CINEMA
CINEMA EN CATALÀ

62 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: