BARCELONA, SEGONA FASE: MOBILITAT A L’ÀREA METROPOLITANA A PARTIR DE DILLUNS

Barcelona ciutat s’obre: des de dilluns, mobilitat lliure a l’àrea metropolitana

El clam era pràcticament unànime per part dels principals afectats. I per fi, serà una realitat. El govern espanyol ha acceptat la petició de la Generalitat -instada per desenes d’ajuntaments de l’àrea metropolitana- d’aixecar l’aïllament de la ciutat de Barcelona.

A efectes pràctics això vol dir que es trenca el mur -metafòric- que fins ara la separava de la resta del seu entorn i la mobilitat tornarà a estar permesa dins de tota la regió sanitària, que inclou la ciutat de Barcelona i les àrees metropolitanes sud i nord.

Amb l’inici del procés de desescalada, a finals d’abril, el govern de la Generalitat va sol·licitar que els límits territorials en funció dels quals es decidissin els canvis de fase fossin les regions sanitàries i no les províncies. En aquell moment, es va subdividir la regió sanitària de Barcelona en tres àrees: la ciutat -que inclou els deu districtes que la conformen-, l’àmbit metropolità nord -que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental- i l’àmbit metropolità sud – que incorporava l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud-.

Hi ha una excepció dins d’aquesta reunificació. El Garraf i l’Alt Penedès en queden exclosos perquè van a un ritme diferent i desescalen més ràpid. Mentre la major part de la regió es manté a fase 1, a partir de dilluns, aquestes dues àrees avançaran ja a fase 2. Per això, el Govern de la Generalitat ha demanat que aquests dos territoris quedin al marge de la resta.
Informa:VILAWEB.CAT (28-5-2020)

539 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: