BARCELONA, SEGONA FASE: MOBILITAT A L’√ÄREA METROPOLITANA A PARTIR DE DILLUNS

Barcelona ciutat s’obre: des de dilluns, mobilitat lliure a l’√†rea metropolitana

El clam era pr√†cticament un√†nime per part dels principals afectats. I per fi, ser√† una realitat. El govern espanyol ha acceptat la petici√≥ de la Generalitat -instada per desenes d’ajuntaments de l’√†rea metropolitana- d’aixecar l’a√Įllament de la ciutat de Barcelona.

A efectes pràctics això vol dir que es trenca el mur -metafòric- que fins ara la separava de la resta del seu entorn i la mobilitat tornarà a estar permesa dins de tota la regió sanitària, que inclou la ciutat de Barcelona i les àrees metropolitanes sud i nord.

Amb l’inici del proc√©s de desescalada, a finals d’abril, el govern de la Generalitat va sol¬∑licitar que els l√≠mits territorials en funci√≥ dels quals es decidissin els canvis de fase fossin les regions sanit√†ries i no les prov√≠ncies. En aquell moment, es va subdividir la regi√≥ sanit√†ria de Barcelona en tres √†rees: la ciutat -que inclou els deu districtes que la conformen-, l’√†mbit metropolit√† nord -que compr√®n l‚Äô√†mbit territorial del Barcelon√®s Nord, el Maresme, el Vall√®s Occidental i el Vall√®s Oriental- i l’√†mbit metropolit√† sud – que incorporava l’Alt Pened√®s, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelon√®s Sud-.

Hi ha una excepci√≥ dins d’aquesta reunificaci√≥. El Garraf i l’Alt Pened√®s en queden exclosos perqu√® van a un ritme diferent i desescalen m√©s r√†pid. Mentre la major part de la regi√≥ es mant√© a fase 1, a partir de dilluns, aquestes dues √†rees avan√ßaran ja a fase 2. Per aix√≤, el Govern de la Generalitat ha demanat que aquests dos territoris quedin al marge de la resta.
Informa:VILAWEB.CAT (28-5-2020)

396 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: