BARGALLÓ MENYSTÉ L’ESTUDI DE LA PLATAFORMA I EN RECLAMA UN DE ” CIENTÍFIC”

En declaracions a l’ACN, Bargalló ha opinat que l’escola és el reflex de la societat, excepte segurament en matèria lingüística, perquè “la immersió no és el reflex, és el treball perquè la llengua minoritzada a la societat tingui un tracte a l’escola que faci que l’alumne quan acabi comprengui correctament les dues llengües”. En tot cas, ha dit que el Departament dona llibertat a parlar la llengua que es vulgui al pati, i ha criticat polítics del PP, Cs o Manuel Valls perquè “es pensen que l’escola és com la que anaven ells, i no hi ha cap escola com la que ells anaven, ni la que ells anaven”. “El debat que fem ara és el canvi d’ usos del pati, que el volem més lúdic, obert, lliure i natural i menys pautat”, ha assegurat. “És un pati on si algú es planteja que hem de donar indicacions està molt antiquat, si a algú se li acudeix fer això està molt equivocat i pixa fora de test”, ha conclòs.

Informa:ELMON.CAT (20-7-2019)
N.de la R.  
Bargalló parla aquí més com un representant de la metròpoli que no pas com a conseller català. Em sembla que no cal cap més estudi ” científic” per veure la realitat del català i fins i tot a les escoles on la immersió és moltes vegades paper mullat. I no sembla pas que la conselleria de Bargalló ho vulgui arreglar, ans al contrari: les nostres escoles cada cop són més trilingües seguint el model de Ciudadanos.
Cert que al pati no es pot obligar ningú a jugar en català com ens passava en temps del franquisme que havíem de jugar en castellà .Però, home, es poden fer molts espais lúdics en català. D’altra banda, per fi sembla que algú ja ho ha vist: cal que els alumnes tinguin un domini oral del català en acabar els estudis. Ara mateix això ja és una utopia.
Comprenc que Bargalló se n’ha de sortir com pugui de la campanya contínua d’intoxicació espanyola. Però quan hom intenta navegar entre dues aigües s’acaba ofegant.
L’informa de la Plataforma per la Llengua pot ser del tot discutible. Només faltaria, però ha servit com a detonador per veure que el català va en camí de l’extinció. El fet que la la llengua torni estar al primer pla,i no des d’Espanya, ja és del tot positiu.   

437 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: