BARRA LLIURE A LA SEXTA CONTRA CATALUNYA: “VIRUS, NAZIS ” (BONO )

Les nevades de la Filomena van alterar la programació de les televisions: Anna Grau, número 2 de Ciutadans a les eleccions de Catalunya, entrant a TV3 des de casa seva a la capital d’Espanya. Telecinco suspenent ‘Sábado Deluxe’, va fer un ridícul especial de ‘Viva la Vida’ amb Emma García i José Antonio Avilés. I La Sexta convertint el seu debat polític dels dissabtes en un interminable informe meteorològic en el que només existia la neu de Madrid. El programa d’Iñaki López, però, sí que va mantenir una entrevista recurrent a un personatge que encarna perfectament el centralisme espanyol i el cinisme descarat: José Bono, exministre de Defensa socialista, gaudint d’una barra lliure indigna contra Catalunya i l’independentisme.

El manxec es va dedicar a insultar i mentir sense complexos. Primer, lloant Salvador Illa com a la gran esperança blanca del constitucionalisme a Catalunya. L’escollit que ens salvarà de tots els mals: dos, concretament. El virus de la covid i “el del separatismo”. Aquest és el respecte per les idees alienes d’un home que va ser president del Congrés espanyol. Però encara més ridícula i agosarada, la seva aberrant forma d’equiparar l’assalt violent del trumpisme al Capitoli amb el Procés. López li posava en safata: “algunos los comparan”. Bono, embogit, xutava a gol. Llàstima que marcava a la seva pròpia porteria, perquè va quedar retratat: “Yo recuerdo cuando era gobernante Artur Mas, que tuvieron que entrar con un helicóptero. Y que algunos diputados y diputadas que entraban al Parlamento de Catalunya, estos separatistas hacían con un esprai de pintura una cruz en la espalda. Marcarlos, como en la época nazi. Sí, alguna similitud hay”. Doncs no ho recorda gens bé. Serà amnèsia selectiva, serà una barra descomunal, però a Bono les dates i els fets li van jugar una mala passada. Aquella mobilització no era precisament, separatista. Més aviat, la dels seus socis de govern a Madrid, els del 15-M (als que detesta, per cert, però només quan l’hi convé). La xarxa al·lucina.

Què se sentia a La Sexta Noche mentre Bono deia aquestes bestieses? Doncs el vistiplau de la copresentadora, donant-li la raó sense vergonya ni pudor: “Sí, sí.” Van estar a punt de fer-li l’onada. Serà la propera vegada que visiti el plató. Vaja, la setmana vinent o la següent. Forma part de l’atrezzo a Atresmedia, com Miguel Ángel Revilla.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-1-2021)

291 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: