BARTOMEU, A LA CORDA FLUIXA

BARÇA

Bartomeu intenta no perdre el control de la directiva
Pesos pesants de la junta blaugrana consideren que el president hauria de fer un pas al costat

(TONI PADILLA / ALBERT NADAL )

La posició de Josep Maria Bartomeu està cada cop més debilitada. Pesos importants de la directiva consideren que el president hauria de fer un pas al costat, tal com ha pogut saber l’ARA. Bartomeu, però, vol seguir al capdavant del projecte tot i que la seva posició penja d’un fil, ja que vicepresidents com Emili Rousaud, teòric candidat continuista, creuen que calen fer canvis públics després d’un inici del 2020 en què res sembla anar-li bé a un club que ha fet fora el tècnic, ha perdut dos títols i ha sigut acusat en la polèmica de les xarxes socials. Just abans del partit contra l’Eibar, en què es podrien veure mocadors a la graderia, i de la setmana clau amb els duels de Nàpols i el Bernabéu, la directiva s’ha donat una mica de temps per prendre decisions que poden canviar la història del club.

La crisi de les xarxes socials va provocar una reunió tensa i no oficial que la junta va fer fora del Camp Nou, a Sant Just Desvern. Bartomeu ha evitat una trencadissa malgrat el cisma en una directiva en què ha perdut credibilitat. Segons Catalunya Ràdio, Jordi Cardoner és un dels altres vicepresidents crítics que apostaria perquè Bartomeu abandonés la presidència, fet que l’ha portat a parlar amb altres directius per planificar estratègies per aconseguir que Bartomeu faci el pas al costat. Però el president acostuma a sortir ben parat de les reunions convocant una nova reunió per guanyar temps. N’ha anunciat una de la junta, aquesta vegada oficial, un cop tingui més informació sobre el que ha passat amb el contracte amb l’empresa I3 Ventures. Aquesta reunió serà els pròxims dies, però des del club s’assegura a l’ARA que no s’ha concretat cap data. El club ha obert una investigació interna i no descarta contractar una empresa externa perquè ajudi a esbrinar què ha passat.

La convocatòria d’eleccions anticipades seria un dels punts més calents davant la divisió de la junta, tot i que el president intenta aguantar la tempesta aprofitant que tampoc queda clar el seu relleu, ja que aquests dies Rousaud ha dubtat sobre si val la pena seguir. A més, altres directius dubten de si Rousaud és l’indicat. Bartomeu, que ja ha viscut altres crisis, confia en aconseguir rebaixar els ànims, que les aigües es calmin i mantenir-se en el càrrec. De fet, la versió que transmet el club pels seus canals oficials vol rebaixar la tensió i insisteix en negar la hipòtesi d’un avançament electoral.

Per guanyar temps, Jaume Masferrer -home de confiança de Bartomeu i clau en la campanya del 2015-, ha sigut apartat de la seves funcions com a director de l’àrea de presidència mentre es treballa en una investigació interna. Masferrer és el principal assenyalat com el braç executor dels acords amb I3 Ventures, l’empresa relacionada amb els comptes que van emetre missatges difamadors contra personalitats vinculades amb el Barça i el seu entorn. Es tracta d’una maniobra de Bartomeu per intentar rebaixar la tensió en una trobada en què altres càrrecs, com el CEO Òscar Grau, també van sortir debilitats. Cap dels dos, ni Masferrer ni Grau, hi van assistir.

Bartomeu també confia que l’actualitat esportiva més immediata de l’equip li funcioni com un baló d’oxigen extra. L’equip afronta uns dies clau, amb la visita a Nàpols dimarts i el duel del Bernabéu d’aquí poc més d’una setmana. Avui, contra l’Eibar, el Camp Nou dictarà una primera sentència i funcionarà com un termòmetre de la massa social blaugrana. Alguns grups s’han organitzat per promoure una mocadorada que el president tem.

L’Espai Barça, un altre punt clau
Un dels altres elements crucials que s’abordaran en aquesta junta extraordinària és el projecte de l’Espai Barça. La situació actual de combustió i increment del finançament, superior als 600 milions d’euros pressupostats inicialment quan es va presentar el projecte als socis i va ser votat en una consulta vinculant el 2014, són factors que fan que la directiva demori la convocatòria d’una assemblea extraordinària per por de perdre una votació clau per afrontar els canvis en el finançament.

Són dies de trucades i de trobades, d’equilibris de poder, de suma d’aliats davant les creixents desconfiances entre membres d’una junta desgastada i dinamitada arran de l’última polèmica. Bartomeu i l’expresident blaugrana Sandro Rosell, al qual va succeir en el càrrec, van sopar plegats dijous a la nit, acompanyats de més gent. La batalla electoral per presidir el Barça s’està cuinant a foc lent. L’actual junta, dividida, no té definit un relleu continuista clar.

En aquest context podria entrar en escena el nom de Jordi Roche, president de la Federació Catalana de Futbol entre el 2005 i el 2008. Roche comptaria amb el suport de Rosell, que li hauria insistit perquè presentés una candidatura, una proposta que està estudiant i de la qual té dubtes.

Informa:ARA.CAT (22-2-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: