BARTOMEU NO DIMITEIX I TRASPASSA LA PRESSIÓ AL PROCICAT

Bartomeu aguanta: “No hi ha motius per dimitir”
El president del Barça decideix esperar la resolució del Govern sobre el vot de censura

( XAVI HERNÁNDEZ NAVARRO )

Un cop acabada la reunió de la junta d’aquest dilluns al Camp Nou, la directiva de Josep Maria Bartomeu ha decidit mantenir-se en el càrrec malgrat l’amenaça que suposa el vot de censura convocat per als dies 1 i 2 de novembre, d’acord amb els estatuts de l’entitat. La cúpula argumenta que encara no té la resolució del Procicat sobre l’últim protocol enviat pel club per fer el referèndum amb una única seu: l’estadi blaugrana. Un cop l’òrgan de la Generalitat emeti un veredicte sobre aquest últim protocol, la junta es tornarà a reunir per decidir si tira o no tira endavant el referèndum.

El Barça ha intentat els últims dies ajornar la votació dues setmanes per adaptar-la a les mesures sanitàries exigides per les autoritats, però no ho ha aconseguit. El president barcelonista fins i tot va enviar diumenge a la nit una carta al vicepresident de Catalunya amb funcions de president, Pere Aragonès, criticant el Govern perquè permetia un vot de censura en aquest context de pandèmia, amb el toc de queda acabat d’aprovar i davant “un risc elevadíssim de contagi” per l’avançada edat de la massa social amb dret de vot.

En una compareixença posterior a la reunió de la directiva, Bartomeu, visiblement afectat per la pressió de les últimes hores, ha manifestat la seva “perplexitat” per les “decisions contradictòries del Govern”. Segons el seu criteri, no és coherent demanar l’aplicació de l’estat d’alarma i alhora no donar 15 dies de marge al Barça per organitzar un referèndum descentralitzat “per tenir més participació i facilitar les coses en un context de mobilitat restringida”. De fet, el mandatari culer ha negat que la cúpula hagi volgut “paralitzar res” des de la validació de les quasi 20.000 signatures. “Tenim el màxim respecte pels socis que van firmar a favor de la iniciativa”, ha afegit.

Tot i ser qüestionat diverses vegades pel dubtós procediment de la seva junta envers la moció, sobretot tenint en compte que els impulsors de la iniciativa van entregar els suports a mitjans del mes passat, Bartomeu ha repetit una vegada i una altra que no hi haurà cap decisió contundent fins que el Procicat no es pronunciï sobre l’últim protocol presentat. El president ha volgut deixar clar que les decisions de la reunió han sigut “unànimes” i que no s’ha plantejat dimitir ni tan sols quan Messi va enviar el burofax per marxar del club. “No hi ha motius per dimitir. Seria un mal moment per deixar el Barça en mans d’una gestora, que no podria prendre decisions que es necessiten en el dia a dia. Són moments complexos, extraordinaris. Després d’una guerra, aquest és el moment més difícil que viu el club”, ha justificat.

Bartomeu ha aprofitat la compareixença per recordar que el Barça viu una situació econòmica greu pels efectes de la pandèmia i ha justificat la constitució d’una mesa de negociació per reformular els salaris dels treballadors esportius i no esportius de l’entitat. “Amb molts jugadors hem tancat acords en les últimes setmanes i els vull agrair la comprensió. Abans del 5 de novembre, que és quan acaba la taula de negociació, espero arribar a acords també amb els jugadors que de moment no ho han acceptat”, va explicar el president del Barça, que va voler precisar que no es planteja una rebaixa salarial sinó “una adequació a l’economia actual del club”.

Indignació amb el VAR
Abans de la intervenció de Bartomeu, el portaveu del Barça, Josep Vives, ha comunicat altres temes que han sortit en la reunió de junta, com ara l’aprovació del pressupost per a aquesta temporada, que preveu uns ingressos de 828 milions, unes despeses de 797 i un benefici després d’impostos d’un sol milió. “És un pressupost d’elaboració molt difícil degut a la incertesa de la pandèmia”, ha explicat Vives.

El portaveu blaugrana també ha volgut “reiterar la confiança del club en el VAR, però el més absolut desacord amb la seva aplicació”. Vives ha denunciat, a instàncies de la directiva, que “en situacions idèntiques o molt semblants s’han perjudicat els interessos del Barça en relació amb els dels seus rivals més directes”. “S’insta la Federació a fer una reflexió al respecte”, ha conclòs.
Informa:ARA.CAT (26-10-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: