BARTOMEU VA MANIPULAR LES AUDITORIES DEL BARÇA PER SORTIR-NE BEN PARAT

“Bartomeu va manipular les auditories al Barça per sortir-ne ben parat “.
L’expresident del club va dificultar les investigacions i posteriorment va maquillar-ne els resultats.

El sumari judicial del Barçagate exposa que Josep Maria Bartomeu va posar traves al control intern del club i a l’auditoria encarregada a PriceWaterHouseCoopers (PwC) amb la finalitat de rentar la seva imatge després de l’esclat del cas.

Sobre el control intern del club, els Mossos asseguren que va negar l’accés de l’encarregada del compliment de normatives del Barça, Noelia Romero. Tres dies després d’entregar l’informe, l’expresident la va suspendre de feina i sou per haver alertat de les irregularitats que cometia, i finalment va ser despatxada al cap d’un mes.

En l’auditoria externa de PwC, l’expresident va actuar d’una forma similar. Tal com revela l’informe dels Mossos, recollit per diversos mitjans, “Bartomeu i Grau van intentar controlar en tot moment el contingut de l’auditoria”. Així, es va limitar l’abast de la investigació i vetar l’accés a informació perquè no sortís tota la informació del club a la llum.

Al mateix temps, un cop acabada l’auditoria, Bartomeu va maquillar-la i va fer que el Barça vengués d’una forma manipulada els resultats de l’estudi: “Les conclusions són molt esquemàtiques i fora de context de l’informe poden malinterpretar-se”, destapa l’informe, que a més remarca que “hi ha diferències entre les conclusions presentades per PwC i l’informe definitiu”.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (3-3-2021)

258 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: