BASSA, SOBRE L’INDULT: “NO VULL SER MANDELA, NO SÓC MÀRTIR DE NINGÚ “

La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha parlat avui, en una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de RAC 1, sobre la possibilitat d’aplicar l’indult als presos polítics. Bassa diu que prefereix l’amnistia, però que el veuria bé: ‘Jo no vull ser Mandela, no sóc màrtir de ningú.’ Diu que el fet de voler continuar a la presó seria ‘egoista’ per al seu entorn i admet que no sap si la petició d’indult que va demanar la UGT per a ella prosperarà, però destaca positivament que el govern espanyol s’hi hagi de pronunciar. ‘L’estat té la pilota a la seva taula. Ara el govern espanyol ha de dir si li sembla bé la sentència que tenim, i si és just que siguem a la presó, o no’, recorda.

Bassa diu que, a la presó, les discrepàncies entre els partits independentistes es viuen ‘molt malament’, però recorda que ‘és normal’ que hi hagi diferències ideològiques. Que els partits tinguin una estratègia comuna sobre l’objectiu final de la independència, vet aquí què importa. ‘Crec que ningú no ha reculat, ningú ha dit “no” a allò que vam fer. Demano la unitat, però en l’estratègia nacional. De projecte, cada partit n’ha de tenir el seu’, assegura.

Bassa també ha dit que veu ‘impossible’ de culminar el procés d’independència ‘només amb confrontació’ i defensa que cal també mantenir ‘sempre’ obert el diàleg. Diu que no s’ha de convocar la taula diàleg ‘per fer una fotografia’, sinó per avançar en una solució al conflicte. Es decanta per ‘combinar la confrontació democràtica’, caracteritzada per la desobediència civil, amb un ‘diàleg que hauria de ser constant’. ‘Sempre he reivindicat el diàleg, i d’ençà que sóc a la presó el continuo reivindicant malgrat la repressió que sofreixo’, conclou.
Informa:VILAWEB.CAT (29-8-2020)

215 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: