BATALLA CONTRA LA INHABILITACIÓ DE TORRA: ARA, AL TSJC

Els advocats responsables de la defensa de Quim Torra, Isabel Elbal i Gonzalo Boye, mantenen la batalla per intentar aturar la seva inhabilitació com a president de la Generalitat, malgrat que aquesta s’ha executat i el Govern ha aprovat el decret de substitució de funcions.

Dimarts, van presentar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional al qual van sol·licitar la suspensió cautelar de la condemna. Aquesta tarda han presentat davant del TSJC un recurs de súplica en què reclamen deixar sense efecte la pena d’inhabilitació i que se suspengui l’execució de la condemna mentre el Tribunal Constitucional no es pronunciï sobre la suspensió.

Sentència ferma
Així mateix, en l’escrit es denuncia la “nul·litat manifesta” de l’execució de la sentencia dictada pel TSJC el 19 de desembre del 2019, perquè s’ha fet sense haver declarat abans que es tractava d’una sentència ferma, tal i com imposa la Llei d’Enjudiciament Criminal.

Es tracta d’un error de forma que produeix l’enèsima “vulneració de drets fonamentals”, denuncien citant “el dret a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, de sufragi passiu, de mantenir-se al càrrec públic per al qual s’ha resultat escollit, així com el dret a la legalitat penal”. Els advocats argumenten que el Tribunal hauria declarat ferma la sentència del Suprem i no la dictada pel TSJC el mes de desembre.

Això obligaria, segons afirmen a deixar sense efecte la interlocutòria en què es dicta l’execució de la sentència.

La nova ofensiva dels advocats davant del TSJC arriba després que aquest matí, i davant la resistència del govern espanyol a publicar al BOE el reial decret de cessament, el Govern ha aprovat aquest matí el decret de substitució de funcions del president.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-9-2020)

277 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: