BÈLGICA NO EXTRADEIX LLUÍS PUIG PERQUÈ EL TS NO ÉS COMPETENT

La justícia belga ha resolt finalment que no pot extradir Lluís Puig, conseller de Cultura a l’exili, perquè el Tribunal Suprem espanyol no és competent per a demanar-ne l’extradició. Amb tot, ara hi ha dret a doble recurs. El Suprem n’havia reclamat l’extradició per tercera vegada després de la sentència del procés. Tot i ser la tercera euroordre contra Puig, tanmateix, aquesta és la primera sentència. La primera euroordre fou retirada pel jutge instructor del Suprem, Pablo Llarena, i la segona fou refusada per un defecte de forma de Llarena mateix. Poques hores després, la fiscalia belga ha anunciat un recurs al Tribunal d’Apel·lació.

Puig ha comparegut després de la resolució de la justícia belga. ‘Venim amb la tranquil·litat, l’alegria i la satisfacció d’haver rebut una primera sentència que de manera procedimental diu que el Suprem no és competent per a demanar l’extradició. Ens esperàvem molts escenaris, però aquest ens ha fet una especial il·lusió’, ha dit. ‘Això vol dir que el Suprem no era competent per a condemnar a cent anys de presó els membres del govern’, ha insistit, i ha demanat que s’anul·li la sentència del procés.

‘Sempre hem sostingut que el Tribunal Suprem no era competent per a aquests fets i persones. Ara, la justícia belga ens dóna la raó amb les conseqüències que això té per a la resta de procediments pendents’, ha asseverat el seu advocat, Gonzalo Boye.

Siempre sostuvimos que el Tribunal Supremo no era competente para estos hechos y personas; ahora, la Justicia belga nos da la razón con las consecuencias que ello tiene para el resto de procedimientos pendientes… sin duda es un buen día para @LluisPuigGordi y para todos

— Gonzalo Boye (@boye_g) August 7, 2020

El president Carles Puigdemont s’ha expressat en la mateixa línia. ‘Ho hem denunciat des del primer moment i ho va dir el grup de treball del comitè de DD.HH. de l’ONU. Ara ho confirma la justícia belga: el Suprem no és competent per perseguir-nos i jutjar-nos. Al Regne d’Espanya no es respecten drets fonamentals’, ha afirmat amb contundència en un piulet.

Ho hem denunciat des del primer moment i ho va dir el grup de treball del comitè de DD.HH. de l’ONU. Ara ho confirma la justícia belga: el Suprem no és competent per perseguir-nos i jutjar-nos. Al Regne d’Espanya no es respecten drets fonamentals. Enhorabona @LluisPuigGordi! https://t.co/dgFhu3IT4H

— Carles Puigdemont (@KRLS) August 7, 2020
Informa:VILAWEB.CAT (7-8-2020)

295 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: