BONA PENSADA! L’ANC CONVOCA UNA CONCENTRACI√ď A BARCELONA EL 28-F PER UN ” GOVERN INDEPENDENTISTA FORT “

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentraci√≥ el diumenge 28 de febrer a la pla√ßa Catalunya de Barcelona sota el lema ‘Govern independentista per la urg√®ncia social i nacional”. En roda de premsa, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha empla√ßat ERC, Junts i la CUP a no “malbaratar” el “grand√≠ssim” resultat de l’independentisme el 14-F i configurar un govern de concentraci√≥ que avanci en el proc√©s. Paluzie ha demanat “sentit d’Estat” a les tres formacions per impulsar un executiu “fort” i “unit” amb unes bases diferents de l’executiu de la passada legislatura. Els ha demanat trobar el consens en l’estrat√®gia independentista i assumir la desobedi√®ncia “necess√†ria” amb el suport de la societat civil.

Paluzie ha assegurat que els electes escollits el 14-F han d’actuar amb “coresponsabilitat” i seguir la voluntat dels electors impulsant un govern independentista que faci front als atacs “continuats” de l’Estat a trav√©s de la just√≠cia, la pol√≠tica i l’economia.

La l√≠der de l’ANC ha criticat que l’Estat √©s “demof√≤bic” i que “reprimeix” a la poblaci√≥. Ha reconegut que ERC, Junts i la CUP tenen estrat√®gies “diferents” sobre com aconseguir la independ√®ncia i la via unilateral, per√≤ ha apuntat que cal que es posin d’acord per fer possible l’objectiu com√ļ de la independ√®ncia.

Paluzie ha dit que despr√©s del 14-F existeix una “gran oportunitat” i que hi ha una majoria “legitimada” al Parlament en escons i vots per continuar el proc√©s cap a la independ√®ncia. A banda de la concentraci√≥ que impulsen per diumenge 28 de febrer, Paluzie ha dit que l’ANC donar√† suport a altres marxes que es convoquin, en refer√®ncia a les de suport al raper Pablo Hasel i a la vaga d’estudiants.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, David Fern√°ndez, ha explicat les prioritats d’actuaci√≥ que defensa l’ANC pels partits independentistes. Fern√°ndez ha apostat per un govern independentista i un bloc independentista al Parlament que treballin per fer la independ√®ncia i una cambra catalana que exerceixi la sobirania per sobre de les “imposicions” del sistema judicial espanyol.

Fern√°ndez ha apostat per actualitzar el llibre blanc de la transici√≥ nacional per incloure-hi l’escenari post 1-O i aprofundir en les relacions en els territoris de parla catalana. Tamb√© ha afirmat que cal garantir el pagament d’impostos de l’Estat a l’Ag√®ncia Tribut√†ria de Catalunya i fer un consum sobir√† amb criteris de proximitat i desvinculaci√≥ dels grans oligopolis.

Des de l’ANC han parlat d’impulsar la sobirania energ√®tica renovable, desplegar la fibra √≤ptica p√ļblica, un pacte nacional per la llengua amb una aposta per refundar els mitjans p√ļblics, reorganitzar el cos dels Mossos, internacionalitzar el conflicte des de les institucions catalans i un pla nacional contra la covid-1
Informa:RACOCATALA.CAT (19-2-2021)
N.de la R.
Una bona pensada! Ja fa massa temps que l’ANC restava en silenci en part prou comprensible per la pesta que tenim a sobre.Per√≤ ara aquesta concentraci√≥ arriba en el moment oport√ļ, en el punt de la confitura. A veure si els partits que es diuen independentistes es posen d’acord d’una vegada per totes.En cas contrari caldr√† denunciar qui o quins partits entrebanquen aquest govern per tal que ho s√†piga el poble catal√†. Potser no √©s lluny el dia que l’ANC haur√† de fer una candidatura pr√≤pia al Parlament si continuen les baixades de pantalons.
Amb tot,l’ANC hauria de preparar una ocupaci√≥ dels centres claus del territori per estar a punt quan alg√ļ decideixi tirar endavant la independ√®ncia o b√© si ho ha de fer la mateixa ANC, si s’escau davant la covardia dels pol√≠tics.No oblidem que √©s important declarar la independ√®ncia, per√≤ ho √©s m√©s encara controlar el territori durant el temps que faci falta.Sense control del territori qualsevol declaraci√≥ d’independ√®ncia no seria m√©s que fer volar coloms i deixar els pol√≠tics a mans de la canisseria espanyola. Fem servir el cap, sobretot. Llum als ulls i for√ßa als bra√ßos
.

245 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: