BONA PENSADA! L’ANC CONVOCA UNA CONCENTRACIÓ A BARCELONA EL 28-F PER UN ” GOVERN INDEPENDENTISTA FORT “

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració el diumenge 28 de febrer a la plaça Catalunya de Barcelona sota el lema ‘Govern independentista per la urgència social i nacional”. En roda de premsa, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha emplaçat ERC, Junts i la CUP a no “malbaratar” el “grandíssim” resultat de l’independentisme el 14-F i configurar un govern de concentració que avanci en el procés. Paluzie ha demanat “sentit d’Estat” a les tres formacions per impulsar un executiu “fort” i “unit” amb unes bases diferents de l’executiu de la passada legislatura. Els ha demanat trobar el consens en l’estratègia independentista i assumir la desobediència “necessària” amb el suport de la societat civil.

Paluzie ha assegurat que els electes escollits el 14-F han d’actuar amb “coresponsabilitat” i seguir la voluntat dels electors impulsant un govern independentista que faci front als atacs “continuats” de l’Estat a través de la justícia, la política i l’economia.

La líder de l’ANC ha criticat que l’Estat és “demofòbic” i que “reprimeix” a la població. Ha reconegut que ERC, Junts i la CUP tenen estratègies “diferents” sobre com aconseguir la independència i la via unilateral, però ha apuntat que cal que es posin d’acord per fer possible l’objectiu comú de la independència.

Paluzie ha dit que després del 14-F existeix una “gran oportunitat” i que hi ha una majoria “legitimada” al Parlament en escons i vots per continuar el procés cap a la independència. A banda de la concentració que impulsen per diumenge 28 de febrer, Paluzie ha dit que l’ANC donarà suport a altres marxes que es convoquin, en referència a les de suport al raper Pablo Hasel i a la vaga d’estudiants.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, David Fernández, ha explicat les prioritats d’actuació que defensa l’ANC pels partits independentistes. Fernández ha apostat per un govern independentista i un bloc independentista al Parlament que treballin per fer la independència i una cambra catalana que exerceixi la sobirania per sobre de les “imposicions” del sistema judicial espanyol.

Fernández ha apostat per actualitzar el llibre blanc de la transició nacional per incloure-hi l’escenari post 1-O i aprofundir en les relacions en els territoris de parla catalana. També ha afirmat que cal garantir el pagament d’impostos de l’Estat a l’Agència Tributària de Catalunya i fer un consum sobirà amb criteris de proximitat i desvinculació dels grans oligopolis.

Des de l’ANC han parlat d’impulsar la sobirania energètica renovable, desplegar la fibra òptica pública, un pacte nacional per la llengua amb una aposta per refundar els mitjans públics, reorganitzar el cos dels Mossos, internacionalitzar el conflicte des de les institucions catalans i un pla nacional contra la covid-1
Informa:RACOCATALA.CAT (19-2-2021)
N.de la R.
Una bona pensada! Ja fa massa temps que l’ANC restava en silenci en part prou comprensible per la pesta que tenim a sobre.Però ara aquesta concentració arriba en el moment oportú, en el punt de la confitura. A veure si els partits que es diuen independentistes es posen d’acord d’una vegada per totes.En cas contrari caldrà denunciar qui o quins partits entrebanquen aquest govern per tal que ho sàpiga el poble català. Potser no és lluny el dia que l’ANC haurà de fer una candidatura pròpia al Parlament si continuen les baixades de pantalons.
Amb tot,l’ANC hauria de preparar una ocupació dels centres claus del territori per estar a punt quan algú decideixi tirar endavant la independència o bé si ho ha de fer la mateixa ANC, si s’escau davant la covardia dels polítics.No oblidem que és important declarar la independència, però ho és més encara controlar el territori durant el temps que faci falta.Sense control del territori qualsevol declaració d’independència no seria més que fer volar coloms i deixar els polítics a mans de la canisseria espanyola. Fem servir el cap, sobretot. Llum als ulls i força als braços
.

183 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: