BONVEHÍ DIU QUE ERC HA DEIXAT APARCAT L’INDEPENDENTISME I LA SOBIRANIA

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha criticat l’estratègia d’ERC d’aquests últims mesos, i acusa el partit de Oriol Junqueras d’aparcar l’independentisme i d’adoptar “tesis convergents que havia combatut enèrgicament” en el passat.

“Ara ERC intenta ocupar aquest espai que ocupàvem nosaltres. Ha deixat l’independentisme i la sobirania una mica aparcada, també ha deixat les seves polítiques més intransigents d’esquerres aparcades. Em fa la sensació que volen ocupar aquest espai central”, ha afirmat en una entrevista d’Europa Press.

El líder del partit assegura que l’ha sorprès que ERC hagi adoptat “les tesis més convergents que havia combatut enèrgicament”, i considera que les va repetint durant l’últim any amb un estil propi. Segons la seva opinió, el PDeCAT continua defensant que en política cal abordar qüestions amb mirades que passen pel liberalisme i la socialdemocràcia, però “ERC no havia estat això”, per la qual cosa no accepta que se’ls titlli d’actuar amb precipitació i de tenir una visió reduccionista.

“Em nego que se’ns titlli d’una cosa que no som. Cada partit és lliure de fer les seves estratègies, però hi ha certa desorientació perquè ERC ha canviat molt en molt poc temps”, ha subratllat Bonvehí.

En preguntar-se-li si va entendre que els republicans s’abstinguessin en el debat d’investidura del president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, els ha acusat de “sobreactuar per semblar que són el partit que vol representar més gent a Catalunya”. Per a Bonvehí, l’abstenció d’ERC no s’entén des d’un punt de vista sobiranista, però “si es mira des d’un prisma de tot el país, potser volen dirigir-se i convertir-se en un partit que pugui representar altres sensibilitats que no són sobiranistes”.

Tanmateix, creu que JxCat i ERC haurien de votar el mateix per “coherència” en una pròxima investidura, i més quan ambdós ja es van oposar en l’anterior legislatura a tramitar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Segons el seu parer, JxCat no tenia cap altra opció que votar ‘no’ a Sánchez després d’escoltar el seu discurs, i ha lamentat que la posició del president del Govern espanyol en funcions no s’hagi mogut: “Cada vegada la cosa és pitjor, i cada vegada hi ha més arguments per al ‘no’ i menys per a una altra opció. Esperava més de Sánchez, pensava que tenia més visió estratègica d’Estat”.

Segons Bonvehí, només podrien moure la seva posició si l’Executiu central s’obrís a impulsar una taula de diàleg bilateral, amb la presència d’un relator, en la qual pogués abordar-se el dret a l’autodeterminació.

Davant de la possibilitat que hi hagi una repetició electoral a Espanya, no creu que l’independentisme en tregui res de bo.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-8-2019)

298 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: