BORRÀS ES PLANTA I ACUSA L’INDEPENDENTISME: ” NO S’HA VOLGUT ARRIBAR FINS A LES ÚLTIMES CONSEQÜÈNCIES “

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no dimitirà després de la polèmica per la retirada de l’escó al diputat de la CUP Pau Juvillà, tot i que ha assegurat que ha contemplat tots els escenaris. “Si marxés seria llegit com una renúncia, que el que ha passat ha estat un error però també que el que s’ha plantejat és una estratègia fallida i no ha estat així. El resultat no ha estat bo però no s’ha perdut. Va ser una estratègia”, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1, les primeres declaracions que ha fet en públic després de la crisi generada la setmana passada amb la retirada de les credencials de Juvillà dictaminada per la Junta Electral Central (JEC).

Segons ha apuntat, “la proposta que jo faig a l’independentisme no va ser acceptada”. Segons ha explicat, Borràs va fer “una proposta ambiciosa de resistència col·lectiva i global”, que va traslladar al president, Pere Aragonès, en una trobada que van tenir a Manresa el 29 de gener. “Som aquí perquè aquesta proposta no ha estat acceptada”. I ha insistit en la falta de voluntat d’actuar amb unitat i portant la desobediència fins al final, un acte de desobediència ambiciosa i col·lectiva, comptant amb partits i entitats sobiranistes: “No s’ha volgut arribar fins a les últimes conseqüències”. Tot i no explicar exactament la proposta “de país” per no revelar ni la conversa amb Aragonès ni les negociacions amb ERC i la CUP ni una possible acció per fer en un futur, Borràs ha volgut deixar clar que ella sí que estava disposada a assumir “els màxims riscos de l’acció proposada. “No s’ha volgut fer el pas col·lectiu”, ha reiterat.

Més tard, durant l’entrevista, Borràs ha explicat que la proposta que va fer a Aragonès feia referència a la sentència del 25% de castellà a les escoles i que afectava els directors dels centres educatius. Amb tot, Borràs ha insistit que es tracta d’un “embat col·lectiu”. “Junts guanyem sempre, dividits perdem tots”, ha reiterat diverses vegades.

En començar l’entrevista, Borràs ha volgut recordar d’on ve tota la problemàtica, per dos llaços grocs penjats en un despatx i també ha volgut deixar clar que aquí “l’únic que castiga és l’Estat espanyol”.

Borràs ha qualificat de “fals” que el 28 de gener Pau Juvillà ja no era diputat: “Pau Juvillà el 3 de febrer és ratificat com a diputat a tots els efectes”.

Preguntada per si s’ha sentit sola, Borràs ha assegurat haver-se “sentit molt acompanyada per moltes persones que pensen que el camí que estem fent és el correcte, molt acompanyada pel meu partit, per Junts”.

Borràs ha assegurat que no farà cap roda de premsa ni cap compareixença i que “les explicacions a seu parlamentària la faré a la junta de portaveus amb tots els representants”.

A més també ha avisat que cal afrontar els passos que vindran perquè la “repressió no s’atura” i casos com el de Juvillà, ha recordat, que es repetiran.

Altres frases de l’entrevista de Borràs:

“El que cal fer és treballar pel que tot el que ens volen prendre i tot això ho hem de fer junts. És un embat col·lectiu”.

“Si estem dividits, qui guanya és l’estat espanyol”.

“He vingut aquí per treballar per la independència. Si dimitís voldria dir que no és possible. És l’única estratègia, la de resistir conjuntament”.

“La rendició no és una opció”. “La meva obligació és no rendir-me”.

“Marxaria si cregués que la meva proposta és equivocada”.

“La brúixola ha de ser la de compactar-nos i tirar endavant”.

“No és el cas de Pau Juvillà és defensar dels drets dels diputats del Parlament de Catalunya”. “Estem en un context d’amenaça contínua”.

“La retirada de l’escó del president Torra per part de Roger Torrent s’ha convertit en un precedent”.Informa:AVUI.CAT (7-2-2022)

346 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: