BORRÀS, FARTA DE LES ACTITUDS DE C’S: EXPULSA NACHO MARTÍN BLANCO DEL PLE

( CARME ROCAMORA )

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ja no ha aguantat més. Farta del comportament del grup de Ciutadans, avui, per primer cop en aquesta legislatura, ha expulsat a un diputat de l’hemicicle, en concret a Nacho Martín Blanco. Altres vegades havia cridat a l’ordre a membres del partit taronja i de Vox, però no havia arribat fins a un punt tan extrem com l’expulsió

Els fets han succeït arran de la sentència del TSJC que inhabilita al diputat de la CUP Pau Juvillà i que ha marcat tota l’agenda política d’aquest matí. Així doncs, Borràs ha decidit iniciar la seva intervenció en el ple expressant el seu suport a Juvillà, i, ben igual com ha dit aquest matí, ha assegurat que el seu compromís és el de mantenir els drets i deures del diputats a la Cambra.

Així mateix ha demanat als parlamentaris no defraudar les esperances que els ciutadans han disposat sobre els representants polítics: “Aquest Parlament és la seu de la sobirania del poble de Catalunya i de la nostra determinació política depèn que no se’n surtin aquells que la vulguin diluïda”, ha expressat la presidenta.

També ha carregat contra un nou abús del poder judicial contra el Parlament: “Pau saps que jo, i espero que tots els diputats, almenys els que respectem la democràcia, estem i estarem al teu costat”, ha dit entre forts aplaudiments de la Cambra, que fins i tot han fet aixecar del seu escó a la majoria dels representants polítics.

Ha estat en aquest moment que el diputat taronja ha demanat la paraula acollint-se a l’article 90 del reglament, que fa referència a la crida a observar el reglament, una petició que el diputat feia considerant que la presidència no estava exercint de forma parcial. Borràs li ha reiterat que ell no té la paraula i ha defensat que ella té atribuïda la facultat de dirigir els plens i de fer intervencions inicials: “No té la paraula i continuaré amb el meu ús de la paraula”, ha reblat.

Martín Blanco no n’ha tingut prou i ha seguit queixant-se des del seu escó, mentre Borràs li recordava que no ho podia fer i l’ha advertit que el codi de bona conducta del Parlament demana bona educació “cosa que vostè no està tenint ara perquè està parlant sense tenir la paraula”.

“Segui o em veuré obligada a demanar-li que abandoni”, ha seguit Borràs mentre el diputat continuava dempeus. Fins i tot el seu company d’escó, Carlos Carrizosa, li ha fet un cop a l’esquena suggerint-li que es calmés, però Martín Blanco ha seguit queixant-se i la tensió ha anat pujant fins al punt que els diputats Joan García, Matías Alonso i Anna Grau han començat a fer cops.

Fins aquí ha arribat la tensió i Borràs finalment ha demanat a Martín Blanco que abandoni la sala. Un cop a fora, el diputat, en una conversa amb periodistes, ha carregat contra una actitud “poc democràtica” de Borràs i ha assegurat que l’expulsió és “vergonyosa” perquè no li poden denegar l’ús de la paraula. Així mateix ha anunciat que denunciaran totes les discussions i aquesta expulsió demanant empara a la Mesa i al Tribunal Constitucional.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-XII-2021)

139 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: