BORRELL, TOCAT PER MANIPULAR DADES DE LA COVID 19 PER LA XINA

Un grup d’eurodiputats liberals de Renovar Europa ha exigit a l’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, que aclareixi si va suavitzar un informe sobre desinformació per pressions de la Xina. Després que The New York Times publiqués que el Servei d’Acció Exterior de la UE (SEAE) va reeditar una anàlisi sobre notícies falses del covid-19 a petició de Beijing, alguns eurodiputats liberals han demanat explicacions a Borrell com a cap del SEAE. “Si és cert, tenim un problema seriós”, ha alertat Bart Groothuis, un dels signants de la carta enviada a Borrell.

Segons The New York Times, el SEAE va rebaixar les crítiques a la Xina per la seva política comunicativa sobre la pandèmia després que un diplomàtic alertés de les pressions de les autoritats xineses. Per exemple, l’informe original assegurava que “la Xina ha dirigit una campanya mundial de desinformació per desviar la culpa de l’esclat de la pandèmia i millorar la seva imatge internacional”. Una frase que no apareix en el text publicat.

L’informe diu que Rússia ha dirigit “narratives de conspiració i desinformació”, però en el cas de la Xina només diu que ho ha fet “en menor mesura”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (27-4-2020)

278 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: