BOYE ASSEGURA QUE PUIGDEMONT TORNAR√Ä QUAN “PUGUI DEFENSAR-SE DEMPEUS “

( JOEL CARRASCO )
L’advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat que Puigdemont vindr√† “perqu√® aix√≠ ho ha decidit ell”, no obstant ha volgut deixar clar que tornar√† quan “tingui els instruments en la m√† per poder defensar-se com ell vol”. Boye, en un acte del Consell per la Rep√ļblica a la localitat del president, Amer, ha volgut deixar clar que el president tornar√†, per√≤ que ho far√† quan sigui el moment idoni per lluitar “dempeus” perqu√® Puigdemont “no vol venir agenollat”. Aquests “instruments” que menciona Boye √©s el Tribunal de Just√≠cia de la Uni√≥ Europea. De fet, fa uns mesos va assegurar en una intervenci√≥ que la seva estrat√®gia era “clara i meditada”, vol que el conflicte entre Catalunya i Espanya acabi en mans del TJUE i que aquest √≤rgan sigui l’encarregat de resoldre’l.

El retorn de Puigdemont des de fa temps √©s un afer que no deixa a ning√ļ indiferent. Per aix√≤ Boye ha estat preguntat durant la seva intervenci√≥. L’advocat ha estat clar i contundent: Puigdemont vindr√†. I a m√©s, ha dit que ho far√† quan tingui les eines jur√≠diques per poder donar batalla. La inc√≤gnita sobre el retorn del president va obligar Junts a pronunciar-se. La portaveu del grup parlamentari, M√≤nica Sales, va avisar que “tornar√† com a ciutad√† lliure m√©s aviat que tard”. Sales, a prop√≤sit de la vict√≤ria judicial que va suposar la decisi√≥ de la Cort d’Apel¬∑laci√≥ de S√†sser, va afirmar que el president tornaria.

De fet, si Puigdemont torna trasbalsaria la din√†mica del partit, per√≤ tamb√© de la pol√≠tica catalana, i espanyola. Per tant, no √©s una nimietat. De fet, Boye ho sap, per aix√≤ ha assegurat que “hi ha gent que est√† disposada a assumir riscos, el president tornar√†, dempeus”. Aquestes paraules han desfermat els aplaudiments entre el p√ļblic. Tot seguit el moderador ha agafat el micr√≤fon i ha afirmat que “farem tot el que faci falta per tornar-lo a veure”.
Cimera Puigdemont, Borràs

El president a l’exili, Carles Puigdemont, va celebrar ahir una cimera a Waterloo amb la presidenta del Parlament, Laura Borr√†s, a la qual tamb√© va assistir la secret√†ria del legislatiu catal√† Aurora Madaula, segons ha informat el periodista Xavier Graset el 3/24. La trobada, de la qual no se’n coneix encara el contingut, va tenir lloc despr√©s que dijous de la setmana passada la cambra va retirar l’acta de diputat al representant de la CUP Pau Juvill√† per decisi√≥ de la Junta Electoral Central (JEC), enmig d’una tempesta pol√≠tica. Borr√†s va assegurar en una entrevista a Rac1 que si no s’ha desobe√Įt √©s perqu√® ERC i la CUP no van voler acceptar una estrat√®gia de “desobedi√®ncia col¬∑lectiva” que la presidenta els va traslladar, i que comportava desobeir tamb√© en l’ordre d’elevar al 25% el castell√† a l’escola.

Per ara Puigdemont no s’ha pronunciat p√ļblicament sobre aquesta q√ľesti√≥, coincidint amb el seu criteri de no entrar en q√ľestions auton√≤miques. En tornar de B√®lgica, Borr√†s ha escrit un tuit a favor d’una altra desobedi√®ncia, la del tall de la Meridiana, que estar√† prohibit a partir de dem√† dissabte. “Entendre que Meridiana Resisteix √©s una forma de la resist√®ncia que ens cal com a pa√≠s quan hi ha tantes ganes d‚Äôoblidar d‚Äôon venim i per qu√® ens trobem com ens trobem. Gr√†cies, amics”, ha indicat
Informa:ELNACIONAL.CAT (13-2-2022)

81 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: