BOYE: ” SI EL PARLAMENT CEDEIX DILLUNS, S’ACABA LA SEVA SOBIRANIA “

L’advocat Gonzalo Boye ha advertit que si dilluns el Parlament de Catalunya no s’encara a la decisió de la JEC d’inhabilitar el president Quim Torra entra en el camí de desaparèixer.

“El Parlament ha de prendre una decisió política, no jurídica. Han de decidir si defensen o no la sobirania del Parlament. Si no ho fessin, en aquell moment s’acabaria la sobirania del Parlament català i fins i tot la de les Corts. Estem en una situació de crisi constitucional gravíssima, amb una colonització del poder judicial”, ha indicat Boye.

Tot es mou
@totesmoutv3
Gonzalo @boye_g: “Si el Parlament retira l’acta a Torra, s’haurà acabat la seva sobirania” #TotEsMouTV3
📺 @tv3cat
▶ https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/gonzalo-boye-si-el-parlament-retira-lacta-a-torra-shaura-acabat-la-seva-sobirania/video/6018546/ …

“En sobirania només es pot cedir un cop. Si es cedeix i s’entrega al poder judicial, el Parlament deixa de ser efectiu, i deixa fins i tot de ser existent”, ha advertit.

Boye ha acusat el Tribunal Suprem de dedicar-se a participar en política, “dient qui pot ser diputat i qui pot deixar de ser-ho”. “És una invasió del poder judicial molt gran”, ha lamentat, i ha insistit que es tracta d’una profunda crisi constitucional.

MISSATGES DE BAÑOS I LLACH AL PRESIDENT: “AGUANTEU ”

El periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños i el cantautor Lluís Llach han llançat un missatge de suport al president Quim Torra, davant l’intent d’inhabilitació.

“Aguanteu, molt honorable president!”, ha deixat anar Baños. I s’ha preguntat si el Parlament realment farà fora el president de la Generalitat.

Antonio Baños
@antoniobanos_
Aguanteu, MHP! https://twitter.com/eldiarioes/status/1220610938656526337 …

“Si el molt honorable president no convoqués eleccions, el Parlament el faria fora? Impossible, oi?”, s’ha preguntat.

Antonio Baños
@antoniobanos_
Si el MHP no convoqués eleccions, el Parlament el faria fora?
Impossible, oi?

Llach s’hi ha afegit. “A mi també em sembla impossible, Antonio Baños Som els úniques boges?”, ha indicat considerant impensable que el Parlament expulsi el president.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-1-2020)

264 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: