BOYE VEU FACTIBLE QUE PUIGDEMONT TORNI AL PRINCIPAT ABANS D’ACABAR L’ANY

L’advocat Gonzalo Boye preveu que Carles Puigdemont tornarà al Principat abans d’acabar l’any. “Ni a la Clara ni a en Toni ni al president els atemoreix una detenció”, ha dit a RAC-1. Quant a la citació de Ponsatí a declarar davant el Suprem espanyol el 24 d’abril, ha dit: “No té intenció de comparèixer voluntàriament davant un jutge que no és el preestablert per llei.” En aquest cas, ha advertit que si la detinguessin tornaria a ser il·legal.
Boye ha explicat que recorreran contra l’habeas corpus al Tribunal Constitucional espanyol i també informaran de la situació al Tribunal de Luxemburg. Sobre la detenció dels Mossos, ha dit que cal no “carregar les tintes” contra ells, perquè actuaven per ordre judicial. L’advocat ha constatat que els Mossos “entenien que detenien una persona amb immunitat, però que complien ordres”. A parer seu, s’ha posat la policia catalana en una situació molt complexa i criticar-la seria “la via d’escapament fàcil”. “Creiem que la il·legalitat de la detenció sorgeix del Tribunal Suprem i a partir d’ací prendrem les accions legals oportunes”, ha afegit.

El poder de la imatge inèdita a la UE que Ponsatí ha arrencat d’Espanya I Anàlisi de Josep Casulleras
Boye ha dit que la decisió de Ponsatí de tornar es va prendre fa unes setmanes i la data es va acordar tenint en compte les agendes dels dos. Per una altra banda, segons ell, ahir a la Ciutat de la Justícia de Barcelona tothom estava desconcertat, perquè un jutjat de guàrdia “no espera que li arribi un eurodiputat amb immunitat detinguda”. Ha explicat que el Suprem va trigar molt a enviar la documentació.
Informa:ELNACIONAL.cat (29-III-2023)

61 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: