BRUTAL OFENSIVA DEL GOBIERNO CONTRA TORRA A TRAVÉS DE LA PREMSA

Dos ministres, dues entrevistes i un objectiu: el president Quim Torra. La Vanguardia i El Periódico publiquen aquest diumenge dues converses amb el ministres Fernando Grande-Marlaska i JosÊ Luis Ábalos amb un missatge comú: aconsellar Torra que faci cas a les decisions del govern espanyol i es deixi reivindicacions com la de confinar del tot Catalunya, ignorada fins ara per Pedro Sånchez.

“El paĂ­s no perdonarĂ  ni actituds egoistes ni als que intentin treure rèdit polĂ­tic d’una tragèdia nacional”, diu Ábalos. Preguntat per què no tanca Catalunya, com demana Torra, Ábalos carrega contra aquells que “introdueixin altres debats, fins i tot faltant a la veritat sobre la diligència amb què ha respost el govern espanyol, per intentar treure profit polĂ­tic” però no aclareix els motius de la decisiĂł.

Preguntat per qĂźestions com el ‘155 encobert’ que hauria dut a terme l’Estat sobre Catalunya aprofitant la declaraciĂł de l’estat d’alarma, Ábalos ho identifica com una “consideraciĂł propagandĂ­stica (…) que respon a un determinat folklore polĂ­tic i no a la realitat de paĂ­s”.

“No perdré ni un minut en qui no vulgui pujar al vaixell”

Grande-Marlaska respon en la mateixa lĂ­nia: “Espero que Torra tingui la consciència de pujar a la barca on estem tots a remar”. “No perdrĂŠ ni un minut en qui no vulgui pujar al vaixell”, avisa, i afegeix que “no mirarem a qui ens vulgui posar obstacles”.

Marlaska també assegura a l’entrevista que Espanya no ha reaccionat tard a la crisi del coronavirus, i que de moment no es tancaran ports ni aeroports.

Marlaska argumenta que l’executiu ha pres les mesures “oportunes” i en el moment “oportú”, i que les decisions sore el confinament a Espanya són les “més dràstiques” que s’han pres a Europa, i les segones més severes arreu del món.

“Com ha d’estar Catalunya mĂŠs insegura que la resta de comunitats?”, es pregunta Marlaska. “El govern espanyol ha pres les regnes al declarar l’estat d’alarma i tots els territoris espanyols estan igual de segurs”, reitera, mentre la corba de casos i morts a Espanya no deixa de crĂŠixer, amb Madrid com a epicentre.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-3-2020)

138 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: