CADA DIA MÉS INVERSIONS ESTRANGERES A CATALUNYA: ARA , LA SEAT

És un fet: Catalunya agrada fora i atrau el capital estranger. Les darreres xifres d’inversió estrangera captada mitjançant projectes de la Generalitat a través d’ACCIÓ ho evidencien: el 2019 es van captar 365,2 milions d’euros, un 13% més que l’any anterior. Segons ha explicat la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, al Parlament aquest matí, aquests projectes d’inversió han suposat la creació de 5.757 llocs de treball i el manteniment de 1.349 addicionals. Aquestes xifres suposen la captació d’1 milió d’euros per dia i la creació de 15 llocs de treball diaris durant l’any 2019.

“Tenim claríssim que part del benestar social i econòmic de Catalunya prové de la inversió estrangera i per això, conscients dels actius que té Catalunya, seguirem treballant per impulsar-la”, ha subratllat la consellera. També ha destacat que “el 47% dels projectes d’inversió han estat d’empreses que no tenien presència prèvia Catalunya” i que “el 22% s’han captat a través de les oficines d’ACCIÓ al món”.

Creix un 13% la inversió estrangera captada per la Generalitat l’any 2019

“El 2019 s’ha captat cada dia 1 milió d’euros i s’han creat 15 llocs de treball derivats de projectes d’inversió estrangera”, ha subratllat la #consellera @angelschacon

https://t.co/2OjDHWJiw1 pic.twitter.com/JdngIbVeks

— Empresa (@empresacat) July 8, 2020
En aquest sentit, el 2019 s’han materialitzat 84 projectes d’inversió, la mateixa xifra que l’any anterior i la més alta de la sèrie històrica per segon any consecutiu. Els 5.757 llocs de treball creats de manera directa representen el 8,2% del total d’ocupació creada a Catalunya durant el 2019.

La indústria atrau el 80%
La indústria és el sector que atrau més inversió, fins el 80%, sobretot en els sectors de la indústria farmacèutica, l’automoció i la química i plàstics, i també és el sector que s’endú més projectes, el 20%.

Alhora, gairebé la meitat dels projectes d’inversió estrangera materialitzats l’any passat provenen d’empreses que no tenien establiment encara a Catalunya -el que s’anomena greenfield-, fet que demostra el potencial de Catalunya per continuar atraient nous inversors.

Les noves inversions per part d’empreses que ja estaven establertes suposen el 22,6% del total i les ampliacions el 20,2%. Des del punt de vista del país d’origen de la inversió, les empreses amb més projectes materialitzats a Catalunya són dels Estats Units (17,9% del total de projectes), Alemanya (16,7%) i França (13,1%).

SEAT:5.000 MILIONS EN INVERSIONS

Seat preveu invertir 5.000 milions d’euros a Catalunya en els propers cinc anys per invertir en projectes I+D per desenvolupar nous models i equips i instal·lacions a la planta de Martorell i aconseguir electrificar la gamma.

Tot i admetre que aquest any ha estat un dels “més difícils en la història de Seat”, l’empresa que presideix Carsten Isensee té la intenció que Seat fabriqui cotxes elèctrics a partir del 2025 a Martorell, i també preveu la contractació de més de 100 persones per treballar al SEAT:CODE, el centre de desenvolupament de software que s’ubicarà a la Rambla de Barcelona. A més, Seat ha anunciat que llançarà el nou model e-Born sota la marca Cupra i un nou sistema de motos compartides per Barcelona.

L’e-Born és un cotxe dissenyat i desenvolupat totalment a Barcelona que es fabricarà a Zwickau, Alemanya, i arribarà al mercat l’any que ve.

El president, Carsten Isensee, ha admès el “greu impacte de la Covid-19 en la indústria de l’automòbil”, que truncarà els últims anys amb resultats rècord de Seat. Amb tot, ha mostrat confiança que després d’un primer trimestre dolent i un segon de “pitjor”, la situació s’anirà recuperant “almenys parcialment, durant la segona meitat de l’any”.

“Martorell gairebé ja treballa al mateix ritme de producció que abans de la Covid-19”, ha dit el president de Seat, que ha insistit en ser “optimista”.

Les pèrdues de Seat
La crisi derivada del coronavirus ha deixat Seat en números vermells. Volkswagen, l’empresa propietària de la marca, xifra les pèrdues en 48 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any, una xifra que contrasta amb el benefici de 89 milions registrat durant el mateix període de l’exercici anterior.

A banda, Seat va comercialitzar al voltant de 140.000 vehicles entre gener i març (un 20,45% menys respecte a l’any passat) i la seva facturació va ser de 2.558 milions (un 16,21% menys).companyia, la desacceleració del negoci es deu a l’aturada econòmica provocada pel coronavirus.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-7-2020)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: