CADA DIA MIL AGRESSIONS A LA LLENGUA: AVUI, A CORREUS DE PALMA

Els fets varen oc√≥rrer el dijous 12 de novembre al mat√≠, quan A.N.V. va anar a l’oficina de l’empresa Correos situada al carrer Constituci√≥ de Palma per enviar una carta i va ser increpat per un gu√†rdia de seguretat de l’empresa Trablisa que presta els seus serveis en aquella oficina.

A.N.V explica que ¬ęel vigilant de seguretat que hi ha a la porta, me va demanar qu√® volia fer, li vaig contestar que enviar una carta. Amb aix√≤ ja va fer befa dient-me que no pronunciava la ‘r’ del final de la paraula. Me va donar el meu torn i quan li vaig contestar amb un ‘gr√†cies’ ja me va increpar diguent que a ell li havia de parlar en castell√†¬Ľ.

Aleshores, A.N.V va intentar exercir els seus drets ling√ľ√≠stics: ¬ęM’hi vaig negar en rotund argumentant que √©s el meu dret expressar-me en la llengua pr√≤pia d’aquesta Comunitat. Ell seguia insistint en que a Espanya s’ha de parlar en espanyol a tothom¬Ľ.

La v√≠ctima d’aquesta discriminaci√≥ explica que ¬ęafortunadament v√†ries persones que feien coa me varen donar suport i tot d’una varen inferir al gu√†rdia diguent-li que no tenia ra√≥ i que me deix√†s tranquil. Al final vaig enviar la meva carta quan me va tocar el torn amb la treballadora de Correos¬Ľ.

Informa:DBALEARS.CAT (21-11-2020)

174 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: