CADA DIA MIL AGRESSIONS A LA LLENGUA: AVUI, A UN HOTEL DE CULLERA

Unes clientes d’un hotel de Cullera, al PaĂ­s ValenciĂ , han denunciat a Plataforma per la Llengua un incident que hauria tingut lloc aquest passat cap de setmana. L’afectada, Rosa, va allotjar-se a l’hotel amb unes amigues i assegura que el cambrer que els havia de prendre nota els va dir que “no els atendria si parlaven en valenciĂ ”.

Les dones expliquen que van demanar que les atenguĂŠs la primera cambrera -que sĂ­ que parlava catalĂ -, però que l’amo de l’establiment les “va convidar a marxar”. Tot i això, van acabar dinant i allotjant-se a l’hotel tal com estava previst. Va ser a l’hora de marxar quan la Rosa hauria demanat el full de reclamacions i l’encarregat s’hauria negat a atendre-les en catalĂ  i les hauria fet fora de males maneres.

Un cambrer diu a unes clientes de l’hotel #AlqueriadeVilches #marenyblau (Cullera) que no les atĂŠn si li parlen valenciĂ . L’amo les convida a anar-se’n. L’encarregat, de JaĂŠn, 14 anys a València, diu que coneix el valenciĂ  però no li dona la gana entendre’l #Proudevalencianofòbia pic.twitter.com/5HbM8vMk56

— Plataforma per la Llengua País Valencià (@PlataformaPV) July 31, 2019
DesprĂŠs de fer-se pĂşblica aquesta queixa, fonts de l’hotel asseguren a El Nacional que els fets no van anar tal com diu la dona. Accepten que van tenir la Rosa i les seves amigues allotjades, però neguen que se les intentĂŠs fer fora de l’establiment.

El responsable de l’hotel que va atendre les queixes de la clienta explica que la dona exigia que un cambrer i el mateix encarregat l’atenguessin en catalĂ , però els homes al¡leguen no en saben. En aquest moment, hi hauria hagut moments de tensiĂł i “mal humor” entre la dona i la plantilla, però sense arribar a expulsar ningĂş. L’hotel aclareix que el 80% de la seva plantilla “sap valenciĂ ” i que “no tenen intenciĂł de discriminar ningĂş”.

Aquesta discriminaciĂł lingßística s’ha fet pĂşblica l’endemĂ  que un sanitari d’urgències del poble de Sant Vicent del Raspeig (Alacant), responguĂŠs amb un “ÂĄViva EspaĂąa!” a una dona que li va parlar en catalĂ  desprĂŠs de demanar una ambulĂ ncia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-8-2019)

287 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: