CADA DIA MIL AGRESSIONS A LA LLENGUA: AVUI, A UNA CLÍNICA DE PALMA

A les xarxes socials sĂłn molts els usuaris que denuncien diĂ riament casos greus de discriminaciĂł lingĂŒĂ­stica i catalanofĂČbia arreu dels PaĂŻsos Catalans. És el cas del compte de ‘Mantinc el catalĂ ’, que administra diversos activistes per la llengua, dedicats a conscienciar els catalanoparlants de no canviar de llengua davant qualsevol situaciĂł.

Des d’aquest compte han denunciat haver rebut per part de la ClĂ­nica Ruiz Nadal, una clĂ­nica de cirurgia plĂ stica de Palma, insults per haver demanat que la informaciĂł estiguĂ©s en catalĂ . Les respostes que han obtengut per part de la clĂ­nica han estat d’allĂČ mĂ©s reveladores sobre les situacions que habitualment patim els catalanoparlants en demanar que la informaciĂł estigui en la nostra llengua a la nostra terra.

Un seguit d’insults i una amenaça

«Catalanazi. Lo prĂČxim quĂš serĂ , rompre els vidres de la clĂ­nica? Posar-me a un camp de concentraciĂł? Fots oi i damunt ets un covard i un desgraciat», ha escrit la clĂ­nica a ‘Mantinc el catalĂ ’.

A aixĂČ, els activistes li han contestat: «Hola, bona nit. Demanar que a una clĂ­nica de Balears estigui la informaciĂł tambĂ© en mallorquĂ­ Ă©s ser nazi? Penjarem arreu de les nostres xarxes socials aquest fet per saber l’opiniĂł de la gent. Moltes grĂ cies per la teva resposta. Salutacions cordials».

No obstant la cordialitat amb quĂš li han respost els activistes, des de la clĂ­nica continuen amb les males paraules: «SĂ­. És Ă©sser un nazi, assenyalar a qui no pensa com tu per veure si li fas mal al seu negoci. I Ă©s Ă©sser un gran fill de puta que Ă©s el que tu ets».

‘Mantinc el catalĂ ’ ha intentat fer-li entendre que «nomĂ©s hem demanat com Ă©s que no estava en mallorquĂ­, simplement aixĂČ». PerĂČ no ha servit de res ja que la ClĂ­nica Ruiz Nadal ha continuat amb els insults, gonellisme i una amenaça: «Un puta catalanista mort d’enveja a qui li va bĂ© i que no tĂ© res mĂ©s que fer que anar tocant els collons, perĂČ t’advertesc… que no passi res a la meva clĂ­nica, perquĂš te trobarĂ©. A jo ningĂș m’ha de donar classes de mallorquinitat. I manco qualcĂș que renega de la nostra llengua i la nostra cultura i la substitueix per una merda que res tĂ© a veure amb nosaltres».
Informa:RACOCATALA.CAT (21-X-2021)

108 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: