CADA DIA MIL AGRESSIONS A LA LLENGUA: AVUI, EL MINISTERIO DE SANIDAD

Un ciutadà menorquí, que necessita ajuda del Ministeri de Sanitat per tal d’aconseguir el certificat Covid actualitzat, ha rebut una esperpèntica resposta per part del Ministeri: «No sé si le hemos podido entender ya que no hablamos ni en catalán ni en mallorquín, solo castellano».

Segons ha explicat a dBalears el ciutadà, va enviar un correu al servei d’expedició del Ministeri de Sanitat del certificat Covid «perquè m’han posat la 3a dosi a Catalunya però sóc de Menorca i, per tant, no puc demanar el certificat per les vies ‘normals’ de cada comunitat autònoma».

«El problema va ser que en intentar fer-ho només em donaven el certificat antic, amb les dues primeres dosis, que ja estava caducat. Així idò, vaig decidir posar-me en contacte per saber què podia fer per tenir el certificat actualitzat. Naturalment, sent jo de Balears i havent-me vacunat a Catalunya entenia que podia dirigir-me a l’administració estatal en català (de fet, en altres ocasions no m’han posat pegues), i he rebut aquella resposta», ha remarcat.

No obstant això, el ciutadà també ha volgut deixar clar que «tot i aquella primera frase tan desafortunada, realment han intentat resoldre el problema, desconec si emprant traductor o simplement veient que no és tan difícil entendre la nostra llengua».

Finalment, ha destacat que posarà una denúncia a l’Oficina de Defensa de Drets Lingüístics de les Balears.

Informa:DBALEAARS.CAT (15-6-2022)

46 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: