CADA DIA MIL AGRESSIONS A LA LLENGUA: AVUI LI TOCA EL REBRE A GERARD PIQUÉ

Nou cas de catalonofòbia a les xarxes socials. El defensa central del Futbol Club Barcelona, Gerard Piqué, ha publicat en les darreres hores una piulada en català per animar la gent a omplir les graderies de l’Estadi Nacional d’Andorra en el debut del club del qual és propietari a la Primera RFEF. El tuit és absolutament innocent, ja que només comparteix la piulada inicial del Futbol Club Andorra i afegeix el text: “Demà toca omplir l’Estadi Nacional! Som-hi FC Andorra, que això ja comença!”.

Tanmateix, a un sector de l’espanyolisme no li ha agradat que Piqué publiqués aquesta piulada en català i ha rebut diversos insults pel simple fet d’expressar-se en la seva llengua i en la llengua de l’Estat on juga l’Andorra. “Calla i parla en espanyol” o “Parla espanyol que no t’entenc” són algunes de les respostes al tuit inicial del defensa central barceloní. .

D’altra banda, de ben segur que a Piqué no l’han molestat gaire totes aquestes crítiques i insults. El FC Andorra ha guanyat el seu partit contra el Linares per la mínima (1-0) i ha començat amb bon peu en aquesta Primera RFEF. L’objectiu del club propietat del futbolista del Barça és classificar-se per a la Segona Divisió. A més a més, Piqué no es vol aturar aquí, ja que com ha dit en moltes ocasions, el seu somni és que l’Andorra pugui arribar a Primera Divisió i, fins i tot, arribar a la Champions League. De moment ja ha fet molts passos per arribar fins allà on ell vol portar el club i l’equip entrenat per Eder Sarabia ja és un dels favorits per aconseguir l’ascens aquesta temporada.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-VIII-2021)
N.de la R.
Aquests tanoques espanyols entre altres coses no saben que el català és la llengua oficial d’Andorra. Només el català n´és la llengua oficial

134 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: