CADA DIA MIL AGRESSIONS AL CATALÀ: AVUI, EL METRO DE BARCELONA

Transports Metropolitans de Barcelona justifica que no s‚Äôinformi de les incid√®ncies al metro en catal√†. Un usuari ha preguntat via Twitter si el personal del metro que avisa d‚Äôincid√®ncies a trav√©s de la megafonia (a l‚Äôinterior dels vagons) no sap parlar en catal√†. I denuncia que nom√©s informen en castell√†. Davant d‚Äôaquesta den√ļncia a les xarxes des del perfil oficial de TMB s‚Äôha respost que ‚Äúels empleats i empleades de TMB poden parlar tant en catal√† com en castell√†, ja que totes dues lleng√ľes s√≥n oficials a Catalunya.

En el moment d‚Äôuna incid√®ncia s√≥n ells qui escullen l‚Äôidioma que els √©s m√©s f√†cil per donar un missatge clar i conc√≠s‚ÄĚ. Una argumentaci√≥ lamentable que intenta justificar el bandejament del catal√† de l‚Äôesfera p√ļblica. Al transport p√ļblic del pa√≠s cal que la llengua vehicular sigui el catal√†, llengua pr√≤pia del pa√≠s i totes les comunicacions s‚Äôhan de fer com a m√≠nim en catal√†. Despr√©s es pot repetir el missatge en altres lleng√ľes si es considera oport√ļ per√≤ aquest fet √©s una discriminaci√≥ ling√ľ√≠stica en tota regla al cor del pa√≠s.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (30-6-2021)
N.de la R.
Una excusa de mal pagador.Tots els treballadors de l’Administraci√≥ que tenen algun contacte amb el p√ļblic han/ haurien de saber el catal√†.I punt.I en cas d’alguna circumst√†ncia especial sempre cal que hi hagi algun enregistrament enllaunat en catal√†. per cert, la megafonia de les estacions del metro generalment eixorda i √©s poc intel¬∑ligible.I posats a demanar, el metro de Barcelona hauria de parlar en catal√†,castell√† i angl√®s.Naturalment, el catal√† en primer lloc .Per√≤ com deia Manuel de Pedrolo, protesta encara que no serveixi de res.Doncs,apa!

113 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: