CADA DIA MIL AGRESSIONS AL CATALÀ: AVUI, EL METRO DE BARCELONA

Transports Metropolitans de Barcelona justifica que no s’informi de les incidències al metro en català. Un usuari ha preguntat via Twitter si el personal del metro que avisa d’incidències a través de la megafonia (a l’interior dels vagons) no sap parlar en català. I denuncia que només informen en castellà. Davant d’aquesta denúncia a les xarxes des del perfil oficial de TMB s’ha respost que “els empleats i empleades de TMB poden parlar tant en català com en castellà, ja que totes dues llengües són oficials a Catalunya.

En el moment d’una incidència són ells qui escullen l’idioma que els és més fàcil per donar un missatge clar i concís”. Una argumentació lamentable que intenta justificar el bandejament del català de l’esfera pública. Al transport públic del país cal que la llengua vehicular sigui el català, llengua pròpia del país i totes les comunicacions s’han de fer com a mínim en català. Després es pot repetir el missatge en altres llengües si es considera oportú però aquest fet és una discriminació lingüística en tota regla al cor del país.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (30-6-2021)
N.de la R.
Una excusa de mal pagador.Tots els treballadors de l’AdministraciĂł que tenen algun contacte amb el pĂşblic han/ haurien de saber el catalĂ .I punt.I en cas d’alguna circumstĂ ncia especial sempre cal que hi hagi algun enregistrament enllaunat en catalĂ . per cert, la megafonia de les estacions del metro generalment eixorda i ĂŠs poc intel¡ligible.I posats a demanar, el metro de Barcelona hauria de parlar en catalĂ ,castellĂ  i anglès.Naturalment, el catalĂ  en primer lloc .Però com deia Manuel de Pedrolo, protesta encara que no serveixi de res.Doncs,apa!

245 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: