CADA DIA MIL AGRESSIONS: ” PERDIA EL MEU BEBÈ, PERÒ CALIA PARLAR EN CASTELLÀ A URGÈNCIES”

La politòloga i sociòloga Zahia Guidoum ha explicat a Twitter que dies enrere va perdre el seu embaràs i que a urgències van obligar-la a parlar en castellà. “Mentre llegia arreu ‘imposició del valencià a les cartes dels Reis’, a mi m’acabaven de fer canviar de llengua a urgències, en un dels pitjors dies de la meua vida”, ha relatat. “Perdia el meu bebè, però calia parlar castellà”, ha criticat, tot denunciant aquesta “imposició”.

D’altra banda, el cas de discriminació per raó de llengua que va patir la regidora de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina, a la comissaria de la policia espanyola a Eivissa, ha tengut una important transcendència i ha posat, una vegada més, de manifest que encara queda molt de camí per assolir una normalització real de la llengua catalana a les Illes Balears.

Claudia Cotaina va declarar a dBalears que «crec que aquests casos s’han de fer públics perquè això repercuteix positivament i perquè és necessari buscar solucions perquè aquests fets no es repeteixin» i afegí que «crec que aquesta repercussió reforça i empodera».

Cotaina també va explicar que li havia telefonat el comissari de la policia i que li havia confirmat que, efectivament, té dret a usar la llengua catalana davant qualsevol funcionari públic.

Cotaina havia explicat al seu compte de Twitter que «Això no pot tornar a succeir. És intolerable i un abús de poder. Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa. Podeu, a l’àmbit públic i també al privat. És més, l’hem d’usar, tot el que puguem i per tot. Hem de normalitzar l’ús de la llengua. Perquè, si no ho fem, els àmbits on poder expressar-se en català cada vegada seran més reduïts, i cada vegada serà més difícil rompre aquest cercle viciós del ‘bilingüisme’ unidireccional. No ens enganyem, les llengües són per comunicar-se, sí, però són molt més que eines de comunicació.

Cal treballar molt i molt les actituds lingüístiques. Cal inocular el respecte i protegir els drets lingüístics. Perquè no hi haurà igualtat real fins que actituds com aquesta siguin un mal record. I en això ens trobareu treballant».
Informa:VILAWEB I DBALEARS.CAT (31-12-2020)

321 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: