CAL UNA PLATAFORMA TELEVISIVA DIGITAL EN CATALÀ ( RAMON SERRA )

( RAMON SERRA, editor)
La mala disposició d’Espanya amb la llengua catalana i sobretot amb el que faci olor de Països Catalans és evident. Ara en els nostres receptors de televisió rebem canals de tota mena,la majoria sense suc ni bruc.Ara ja no hi ha l’excusa de falta de freqüències per facilitar la reciprocitat d’IB3,À PUNT i TV3 .I ni tan sols el Gobierno socialista ho prohibeix, si bé troba una excusa prou discutible: ens diu que hi pot haver reciprocitat, però que les televisions públiques de llengua catalana han de fer servir els canals dels seus múltiplexs per a l’intercanvi i no d’obtenir-ne més. Aquesta és la solució que proposa.
D’altra banda,ara hi ha certa reciprocitat entre TV3 i IB3. Però l’intercanvi és amb la programació internacional en el cas de TV3 o bé IB3 es veu a Catalunya amb pauses quan hi ha publicitat.O sigui que avui dia no hi ha fronteres publicitàries, excepte si es tracta del Països Catalans.Com hi ha món!
Aquest problema ja l’arrosseguem d’anys i panys i no sembla pas que ara tingui solució, tot i haver-hi el govern més “progressista” de la història a Espanya.Convé,doncs,fer moure la imaginació.Els Països Catalans necessiten una plataforma digital que aglutini tots els canals en la nostra llengua. Si Astúries i el País basc en tenen una, com és que pel cap baix Catalunya no en té cap?
Segurament la creació d’aquesta plataforma tindria molts programes de pagament.Però jo prefereixo veure el Barça en català per una plataforma nostra que no en castellà i com a màxim amb una opció secundària per la llengua i mai no tenen el català per defecte.En aquest sentit Parlem podria ser una bona solució,un bon principi.
Els catalans ja estems avesats a pagar gairebé per tot. Pagar per pagar,paguem pel català,oi?

380 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: