CAL UNA PLATAFORMA TELEVISIVA DIGITAL EN CATALÀ ( RAMON SERRA )

( RAMON SERRA, editor)
La mala disposici√≥ d’Espanya amb la llengua catalana i sobretot amb el que faci olor de Pa√Įsos Catalans √©s evident. Ara en els nostres receptors de televisi√≥ rebem canals de tota mena,la majoria sense suc ni bruc.Ara ja no hi ha l’excusa de falta de freq√ľ√®ncies per facilitar la reciprocitat d’IB3,√Ä PUNT i TV3 .I ni tan sols el Gobierno socialista ho prohibeix, si b√© troba una excusa prou discutible: ens diu que hi pot haver reciprocitat, per√≤ que les televisions p√ļbliques de llengua catalana han de fer servir els canals dels seus m√ļltiplexs per a l’intercanvi i no d’obtenir-ne m√©s. Aquesta √©s la soluci√≥ que proposa.
D’altra banda,ara hi ha certa reciprocitat entre TV3 i IB3. Per√≤ l’intercanvi √©s amb la programaci√≥ internacional en el cas de TV3 o b√© IB3 es veu a Catalunya amb pauses quan hi ha publicitat.O sigui que avui dia no hi ha fronteres publicit√†ries, excepte si es tracta del Pa√Įsos Catalans.Com hi ha m√≥n!
Aquest problema ja l’arrosseguem d’anys i panys i no sembla pas que ara tingui soluci√≥, tot i haver-hi el govern m√©s “progressista” de la hist√≤ria a Espanya.Conv√©,doncs,fer moure la imaginaci√≥.Els Pa√Įsos Catalans necessiten una plataforma digital que aglutini tots els canals en la nostra llengua. Si Ast√ļries i el Pa√≠s basc en tenen una, com √©s que pel cap baix Catalunya no en t√© cap?
Segurament la creaci√≥ d’aquesta plataforma tindria molts programes de pagament.Per√≤ jo prefereixo veure el Bar√ßa en catal√† per una plataforma nostra que no en castell√† i com a m√†xim amb una opci√≥ secund√†ria per la llengua i mai no tenen el catal√† per defecte.En aquest sentit Parlem podria ser una bona soluci√≥,un bon principi.
Els catalans ja estems avesats a pagar gairebé per tot. Pagar per pagar,paguem pel català,oi?

318 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: