CALBOT DE PUIGDEMONT A BORRELL QUE CRTICAVA LA JUSTÍCIA DE RÚSSIA

L’exministre espanyol i cap de la diplomàcia europea es permet el luxe de donar lliçons de democràcia a Rússia quan és un dels reponsables del trencament de tots els principis de l’estat de dret a Espanya

Josep Borrel li ha posat en safata al president Puigdemont un calbot d’aquells que ressonen. I és que l’exministre espanyol, que actualment exerceix de cap de la diplomàcia de la Unió Europea, ha gosat defensar sense enrojolar-se que “la politització del poder judicial és innaceptable”, en relació a la detenció de l’opositor rus Aleksei Navalni i instant les autoritats russes a respectar els seus drets. Ho diu ell: Josep Borrell Fontelles, que avergonyeix els veïns del seu propi poble, la Pobla de Segur, pel seu llarg historial al servei de la repressió, la criminalització de l’independentisme i, justament, ves per on, la politització de la justícia.

I és que precisament en això, a Espanya, són els campions d’Europa. Obvia que el que val per Rússia val també per tot arreu, també per aquesta estat que tant admira. És igual que hi diguin Nacions Unides, Amnistia Internacional o la justícia belga. Borrell s’entesta a presentar l’Estat espanyol com un estat modèlic. Davant de la nova ostentació de Borrell d’allò que se’n diu tenir barra, el president Puigdemont, que sempre està a l’aguait, li ha etzibat: “Tens raó: la politització del poder judicial és inacceptable … a tot arreu. Recordeu els dos informes del grup de treball de les Nacions Unides sobre la detenció arbitrària de presos polítics catalans? Demanen l’alliberament immediat de tots ells … però Espanya encara ho ignora”. El ressò de la clatellada encara fa eco.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (18-1-2021)

296 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: