CALVET: ” L’ESTAT NOM√ČS HA EXECUTAT EL 14% DELS 4.000 MILIONS EN INVERSIONS “

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Dami√† Calvet, ha assegurat que el Govern necessita que hi hagi les inversions que toquen en les infraestructures per tal d’afrontar totes les obres i millores de Rodalies, l’aeroport del Prat i creaci√≥ d’habitatges. Calvet ha assenyalat, en una entrevista a ‘El m√≥n a RAC1’, que dels “4.000 milions d’euros que s’haurien d’haver executat el 2015 en mat√®ria d’inversi√≥, l’Estat nom√©s n’ha executat un 14%”.

En relaci√≥ a les afectacions per les pluges¬†d’aquest mat√≠, el conseller ha destacat,¬†que “Renfe √©s qui dona el servei, per√≤ les infraestructures s√≥n d’Adif” i que quan hi ha afectacions, “cal saber de qui √©s la responsabilitat.” Calvet ha defensat que han¬†posat sobre la taula la “necessitat de reobrir aquest¬†trasp√†s de servei¬†que es va fer el 2010, i que va ser incomplert”, i ha afegit que¬†“l’incompliment d’aquestes inversions ens fa reclamar un pla d’inversions que sigui cre√Įble”.

 

“Hi ha un clar tracte de ciutadans de segona”

Calvet ha reclamat que “cal material modern, infraestructures al dia, i que els horaris es compleixin”. Ha indicat que amb els¬†Ferrocarils Generals de Catalunya¬†(FGC) creuen que ho podrien “fer molt b√©”, per√≤ ha insistit que amb¬†Renfe¬†caldria que l’Estat transfer√≠s els diners del d√®ficit tarifari.

Pel que fa als problemes constants de¬†Rodalies, el conseller ha exclamat que estan “enfadats permanentment¬†perqu√® els ciutadans de Catalunya no s’ho mereixen”. Ha assegurat que “tenim una empresa capa√ß d’assolir el servei¬†de forma r√†pida i amb qualitat”, per√≤ que el contracte marc “no se signar√† si no hi ha un trasp√†s del servei”. I ha etzibat que¬†“hi ha un clar tracte de ciutadans de segona”¬†i que “√©s un maltracte estructural.”

Calvet tamb√© ha subratllat aquestes difer√®ncies de tracte a¬†l’aeroport del Prat, explicant que “l’arribada de la T1 al Prat s’est√† executant. Les llan√ßadores es van projectar a Barcelona i a Madrid el mateix any, i all√† ja fa 6 que est√† en marxa. S√≥n molts anys d’endarreriment”. D’altra banda, el conseller ha afirmat que¬†van¬†intercedir en la mediaci√≥ entre¬†Trablisa¬†i els seus treballadors, per√≤ que no han arribat a cap soluci√≥. S’ha queixat que “ni la Generalitat, ni l’Ajuntament formen part del comit√® d’Aena” i que volen¬†participar en la gesti√≥ del conflicte.

 

“Habitatge √©s una de les m√†ximes prioritats de la Generalitat

En la mateixa entrevista, Calvet ha parlat de les¬†pol√≠tiques d’habitatge¬†de la Generalitat destacant que “√©s una de les m√†ximes prioritats”. Ha indicat que estan “focalitzats a augmentar el parc d’habitatges de lloguer assequible i que¬†si es fa un mal √ļs dels habitatges oficials, s’ha de corregir”. Ha explicat que qualsevol habitatge de¬†protecci√≥ oficial¬†que “no es dediqui a l’√ļs habitual i permanent” per part d’una fam√≠lia amb recursos limitats, “ha de ser sancionat”.

El conseller ha declarat que¬†volen¬†aconseguir que els habitatges de protecci√≥ oficial tinguin una “qualificaci√≥ permanent”, ja que no volen¬†que despr√©s¬†passin a¬†empreses privades.

L’ACN com a contrapoder

Sobre les declaracions de Tard√† assegurant que l’ACN¬†s’havia equivocat perqu√® s’havia convertit en un¬†contrapoder, Calvet ha explicat que no est√† d’acord amb l’afirmaci√≥ de l’exdiputat d’ERC, ja que “qualsevol entitat social amb ganes d’incidir en el moment pol√≠tic de la societat, el que fa √©s de contrapoder”.

De fet, el conseller ha ressaltat el fet que l’Assemblea els fa sentir “tensionats” perqu√® els insten a mobilitzar-se i que aix√≤ li sembla “perfecte”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que assistir√† a la¬†Diada¬†“com sempre”.

 

Investidura de S√°nchez

Calvet ha comentat que el suport de¬†JxCat¬†a la candidatura de¬†S√°nchez¬†a la presid√®ncia del govern espanyol, nom√©s es donar√† si veuen¬†que els socialistes “s√≥n¬†valents i volen¬†afrontar” el conflicte amb Catalunya. El conseller ha demanat¬†di√†leg i negociaci√≥, no obstant, ha afegit que¬†“√©s evident que la sent√®ncia marcar√† un punt d’inflexi√≥”.

Tamb√© ha defensat que¬†“JxCat som els de la unitat”¬†i que sempre han intentat fer llistes conjuntes i¬†pactes a les institucions. Ha explicat que “pot ser una unitat t√†ctica i estrat√®gica” i que¬†no han de “perdre la tensi√≥ de la societat davant del conflicte”. Ha concl√≤s que la¬†confrontaci√≥¬†amb l’Estat¬†ha de ser “intel¬∑ligent” i que “passa per fer-nos forts a les institucions”.

Informa:

247 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: