CALVIÑO, EN LA LÍNIA GENOCIDA ESPANYOLA SOBRE L’AUDIOVISUAL: ” EL CASTELLÀ ÉS LA LLENGUA POTENT I QUE ENS UNEIX “

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha evitat concretar cap compromís a introduir un percentatge per a les llengües cooficials a la nova Llei de l’Audiovisual espanyola, però ha promès que “escoltarà amb molta atenció els diferents punts de vista, inclòs el de la Generalitat”. Segons Calviño, el seu govern dóna molta importància “a totes les llengües cooficials de l’Estat” i “també al castellà, que és la llengua que ens uneix i que realment ens permet tenir un paper tan potent a la producció audiovisual a nivell mundial”.

“Jo vull potenciar la indústria audiovisual”, ha afirmat, i “amb la nova llei audiovisual encara tenim més potencial per atraure la inversió de les grans plataformes internacional i sobretot d’impulsar la producció nacional”, ha sentenciat.

Calviño ha fet aquestes manifestacions a la sessió de control del Congrés en resposta a una pregunta del diputat d’ERC Gerard Álvarez, que ha advertit que “si no hi ha una negociació clara i no s’accepten els termes que reclama la Generalitat i el sector audiovisual català”, ERC “votarem en contra” de la llei.

“No estem demanant res complicat”, ha dit, i “per a Catalunya tenir una llei audiovisual que asseguri la supervivència i la producció en català és indispensable per salvaguardar el futur de la llengua”.

Ha recordat que un 5% de Netflix en producció pròpia “és un percentatge molt baix”. “Reclamem que un 10% sigui la meitat destinada a les llengües cooficials de l’Estat”, ha dit Álvarez, que li ha demanat que no doni l’esquena al sector audiovisual català.

“Lluitarem per una llei que garanteixi la supervivència”, ha dit, perquè ells –assenyalant als escons de la dreta- volen exterminar el català, i esperem que vostè no serà com la dreta.
Informa:RACOCATALA.CAT (29-IX-2021)

343 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: