CALVO: ” EL TS HA D’ACATAR I COMPLIR LA SENT√ąNCIA DEL TJUE SOBRE JUNQUERAS “

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha subratllat aquest dissabte que el Tribunal Suprem ha d’acatar i complir la sent√®ncia del TJUE sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. “Les sent√®ncies s’acaten i es compleixen, no hem canviat de posici√≥. Sigui quina sigui la sent√®ncia, tamb√© aquesta sent√®ncia, que obliga el nostre Tribunal Suprem”, ha argumentat des de C√≤rdova. Calvo ha remarcat tamb√© que el de Luxemburg “√©s tamb√© un tribunal per als espanyols”.

Calvo tamb√© ha comentat l’estat de les negociacions dels socialistes amb ERC per aconseguir la investidura de Pedro S√°nchez com a president en la nova legislatura, que “entre diferents hem de trobar una sortida per a Catalunya”. Alhora, davant del fet que ERC no renunci√Į a un refer√®ndum unilateral, ha dit que en el PSOE coneixen “perfectament quins s√≥n els postulats de l’independentisme i ells coneixen quins s√≥n els postulats del socialisme”, que s√≥n “molt contraris a aix√≤” i, per aix√≤, “entre diferents” han d’aconseguir “una sortida per a Catalunya”.

Per aix√≤, segons ha argumentat la vicepresidenta, “l’important √©s que hem d’anar el m√©s √†gilment possible” a favor d'”una investidura”, i que aquesta sigui “aviat”, per a aix√≠ poder obrir una “nova etapa”, amb l’objectiu de “tornar la pol√≠tica a la pol√≠tica i afrontar la situaci√≥ de Catalunya” amb “principis democr√†tics”.

Aix√≠, Calvo ha assenyalat que, mentre en ERC celebren el seu congr√©s, en el Govern en funcions estan “administrant i suportant una her√®ncia del PP”, els dirigents del qual “durant molts anys, van abandonar literalment les vies de la pol√≠tica perqu√® Catalunya agaf√©s la deriva que finalment va prendre, perqu√® la pol√≠tica estigu√©s en les sent√®ncies.”

Per aix√≤, “per sortir d’aquella etapa, que hem heretat dels desastres del PP, que ara se sent completament al marge de cap responsabilitat per Espanya,” els socialistes no veuen “cap altra via, per a la sortida de la situaci√≥ de Catalunya” que asseure’s “a parlar i a acordar, als marcs que els principis democr√†tics i de l’Estat de Dret ens permeten”, i aix√≤ √©s una cosa que saben “totes les parts”.

En conseq√ľ√®ncia, caldr√† “veure en quins termes acaben avui el seu congr√©s” en ERC, com els mateixos socialistes fan els seus i, en aquest sentit, com abans tinguem una investidura, doncs m√©s r√†pid anirem per continuar prenent moltes decisions, que tenen a veure amb el dia a dia dels problemes d’aquest pa√≠s, per√≤ que tenen a veure tamb√© amb el futur de Catalunya”.

Referent a aix√≤, Carmen Calvo ha dit que √©s prec√≠s acabar l’any amb la investidura de Pedro S√°nchez ja feta, perqu√® aix√≤ √©s una cosa “que es mereixen tots els ciutadans d’aquest pa√≠s, inclosos els catalans”, doncs “com a espanyols, es mereixen que el Govern comenci a treballar molt aviat, que el nostre candidat sigui investit molt aviat i que comencem a prendre decisions molt aviat, perqu√® aquesta situaci√≥, amb unes segones eleccions, urgeix” i al PSOE estan “en aix√≤”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-12-2019)

194 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: