CAMBRAY, CONSELLER D’EDUCACIÓ: ” LA IMMERSIÓ NO HA EXISTIT MAI ALS INSTITUTS”

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha assegurat que el Govern treballa per redactar un nou marc normatiu per “refermar el model d’escola catalana”. En una entrevista TV3, Cambray ha explicat que el departament està fent una diagnosi sobre l’ús del català a les aules i que, en funció dels resultats que s’obtinguin, s’optarà per una via o una altra per reforçar la seva presència a l’escola. “La immersió no ha existit mai als instituts”, ha etzibat.

“És molt possible que a la majoria d’instituts ja es faci més d’un 25% de castellà“, ha dit i ha apostat per reforçar-la. El conseller considera que la prioritat del departament ha de ser que els “plans lingüístics de les escoles passin a les aules”, una cosa que hauria de ser una obvietat, però que ara no passa. “Ara és més important com aprenem que què aprenem”, ha afegit. “No va de percentatges, sinó de pedagogia”.

El conseller ha denunciat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga les escoles a fer un 25% de les classes en castellà suposa “judicialitzar un model d’èxit”. Cambray ha recordat que l’objectiu d’Educació sempre ha estat que els alumnes acabin l’ESO amb els “mateixos coneixements de català i de castellà” i que, donada la presència més gran del castellà a la vida pública i als mitjans, la immersió serveix de contrapès.
La majoria de catalans, a favor de la immersió

El 76% dels catalans defensen la immersió lingüística a l’escola, segons l’última enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). Quan s’entra en el detall de les dades, la diferència és abismal en funció de l’idioma d’ús habitual. El 95% dels catalanoparlants la defensen, mentre que només el 50% dels castellanoparlants hi estan a favor. També hi ha diferències considerables segons el partit polític. Els votants independentistes i els comuns estan clarament a favor de la immersió (90%), mentre que el PSC està molt més dividit –només el 64% dels votants la defensen– i la dreta hi està netament en contra: PP (71%), Cs (77%) i Vox (92%).
Informa:ELMON.CAT (11-2-2022)

78 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: