CAMPANYA ESPANYOLISTA CONTRA EL NOU ARQUEBISBE DE TARRAGONA, UN ” SEPARATISTA “

L’espanyolisme ha engegat una campanya cridant a no marcar la casella de l’Església en la declaració de l’IRPF, després que el Papa Francesc hagi nomenat el capellà gironí Joan Planellas com a nou arquebisbe de Tarragona. Per a certs àmbits de l’unionisme Planellas és un mossèn “separatista”. La campanya està liderada pel dramaturg Albert Boadella. Els veïns de Jafre -el municipi del Baix Empordà on Boadella té una segona residència- van penjar una estelada al campanar del poble -del que Planellas n’era el rector-. Aquest fet va indignar la dona del còmic, que ho va denunciar als mitjans de comunicació, al bisbat i a la Santa Seu. El recent nomenat arquebisbe va explicar en aquell moment que la bandera s’havia penjat a petició del poble, i va deixar clar que la família de Boadella era lliure de penjar la bandera espanyola a casa seva.

Per aquest motiu, Boadella va ser el primer en carregar contra Planellas, justament després del seu nomenament. Ho va fer mitjançant una piulada al seu compte de Twitter, on cridava a no marcar la ‘x’ a casella de l’Església en la declaració de la renda: “El President de Tabarnia trenca relacions amb la Santa Seu i aconsella als tabarnesos que no posin la X en la casella”. Des de llavors, el dramaturg no ha parat de criticar en les seves xarxes socials a Planellas, i també al Papa Francesc per haver-lo nomenat.

 

També Vidal-Cuadras

 

El polític Alejo Vidal-Cuadras també s’ha afegit a la campanya. “Aquest any no posaré la ‘X’ a la casella de l’Església en la meva declaració de l’IRPF seguint la recomanació del meu admirat amic Albert Boadella. Si el Papa Francesc nomena arquebisbes separatistes a Catalunya, col·laborant així amb la destrucció d’Espanya, amb mi que no compti”, ha escrit el l’exvicepresident del Parlament Europeu a Twitter. En el mateix sentit s’ha pronunciat el candidat de Ciutadans a les eleccions europees, Jordi Cañas, qui ha piulat que “el Papa nomena arquebisbe de Tarragona al capellà separatista radical del poble d’Albert Boadella. Aquest any, una vegada més, tindré fàcil la decisió de la ‘X’”.

També ho ha fet el seu company de partit, Juan Carlos Girauta, portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats: “L’arquebisbe separatista de Tarragona li suggereix a Boadella que abandoni el seu poble. T’has lluït, Paco I”, ha escrit a Twitter. Igual que el vicepresident d’Espanya i Catalans, Dani Pinto, qui ha animat els seus seguidors de Twitter a no marcar la casella de l’Església en aquesta declaració de la renda. “Jo no ho faré”, conclou.

 

informa:NACIODIGITAl.CAT (9-5-2019)

419 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: