CANADELL CRITICA LA GESTIÓ DE LA GENERALITAT: ” NO S’HA FET PROU BÉ “

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat la gestió de la Generalitat de la crisi del coronavirus, al considerar que no va destinar els recursos necessaris per contenir els primers brots i que els seus últims missatges ‘alarmistes’ poden acabar d’enfonsar el sector turístic. ‘Crec que no s’ha fet prou bé’, ha afirmat en una entrevista a l’agència EFE. A mitjan abril, Canadell va afirmar que una Catalunya independent hauria gestionat millor la pandèmia que el govern espanyol.

Canadell ha dit que al govern li ha mancat previsió a l’hora de controlar els primers brots que es van registrar a la comarca del Segrià i després també a d’altres zones, com la Noguera, Barcelona o l’Hospitalet de Llobregat. Ha lamentat que no hi hagués més rastrejadors per a fer el seguiment dels contactes dels casos positius i fer confinaments selectius: ‘Calien més proves PCR, tenir rastrejadors i tenir una app de seguiment. Això ens hauria ajudat a controlar molt més el concepte de microconfinament’.

L’empresari també ha estat crític amb els ‘missatges d’alarma’ del govern i diu que han causat un efecte crida entre els turistes a no venir des d’estats com França, Bèlgica o Alemanya. En aquest sentit, Canadell ha assegurat que a principis de juliol el nivell de reserves de Barcelona era dels més alts d’Europa, amb taxes d’ocupació que alguns dies fregaven el 60%, però que després del confinament de Segrià van començar a produir-se les primeres cancel·lacions i que aquestes han anat a més en els dies posteriors, coincidint amb les últimes mesures de la Generalitat davant la crisi de coronavirus.

Amb l’objectiu de retornar als turistes la confiança a Catalunya i intentar salvar la temporada turística, la Cambra proposa al govern espanyol i la Generalitat la creació d’un mapa que permeti seguir l’evolució de la covid-19 en les diferents destinacions turístiques, de manera que apareguin en verd les zones segures i en vermell aquelles amb una major incidència del coronavirus.

Canadell ha afirmat que entén que el govern prioritzi la salut i la vida, però creu que podria haver traslladat el missatge a la ciutadania d’una altra manera’, tot buscant ‘un punt d’equilibri’ i mesurant les conseqüències que tenen les declaracions en l’economia. ‘Entre salut i economia hem de dir salut, no hi ha cap dubte. Però sense economia no hi ha salut, perquè si no podem recaptar impostos per pagar el sistema sanitari no hi haurà salut a mig termini’, ha dit.
Informa:VILAWEB.CAT (2-8-2020)

227 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: