CANADELL: ” ELS PARTITS INDEPENDES HAN DE TENIR UN PLA DE RUTA CLAR “

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ja fa setmanes que va posant les condicions necess√†ries per fer el salt a la pol√≠tica activa. En una entrevista a Catalunya R√†dio, Canadell ha assegurat que el m√©s important √©s que hi hagi un gran projecte de pa√≠s i unitat dins l’independentisme, fet que, ara mateix, ell no veu, alhora, ha negat que vulgui ser president de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta unitat que destaca Canadell com a fet imprescindible dins l’independentisme no necess√†riament s’ha de traduir en una gran coalici√≥ electoral com la de Junts pel S√≠ l’any 2015, tot i que creu que es la millor manera per arribar a la independ√®ncia. A falta d’una llista unit√†ria independentista el president de la Cambra proposa que la unitat dels partits sobiranistes arribi a trav√©s de la unitat en el projecte, √©s a dir un full de ruta clar.

“Ampliar la base i tirar pel dret”
Sobre aquest projecte com√ļ de l’independentisme i com arribar a que Catalunya acabi esdevenint un Estat, Canadell ha apostat per la via unilateral per√≤ intentant anar eixamplament la base, √©s a dir, unir aquestes dues estrat√®gies i practicar-les de forma simult√†nia.

Per a Canadell la manera de combinar aquestes dues estrat√®gies es la celebraci√≥ d’un nou refer√®ndum d’independ√®ncia o, en el seu defecte, celebrar unes eleccions plebiscit√†ries, per tal de buscar que l’independentisme aglutini m√©s de la meitat dels vots en uns comicis. Ara b√©, si aquest fet no es dona, per a Canadell no √©s un impediment “per a fer un pas endavant”.

En aquesta mateixa l√≠nia, el president de la Cambra ha recordat que el Congr√©s dels Diputats cada cop tendeix m√©s cap a les dretes i “cap al feixisme” i que per tant pactar un refer√®ndum amb l’Estat ser√† cada cop m√©s complicat. Per altra part, per eixamplar la base ha proposat fer m√©s pedagogia amb la ciutadania i explicar, m√©s enll√† de la ideologia, que en una Catalunya independent s’hi viuria millor que ara.‚Äč

L’ANC ha avan√ßat menys amb Paluzie

Sobre les recents eleccions al secretariat nacional de l’ANC i la reelecci√≥ d’Elisenda Paluzie al capdavant de l’entitat, Canadell ha explicat que ell va fer costat p√ļblicament a Montse Soler perqu√® considera que durant el primer mandat de Paluzie ha estat l’√®poca en qu√® l’entitat ha aconseguit “avan√ßar menys” i que per tant necessitava un canvi.

Tot i que, alhora, Canadell ha assegurat que les seves difer√®ncies amb Paluzie s√≥n molt poques i ha anunciat que tots dos es reuniran en les pr√≤ximes setmanes i ha recordat que la va felicitar p√ļblicament despr√©s de la seva vict√≤ria electoral.

Crític amb el PNC i Marta Pascal

Sobre l’espai postconvergent i el naixement del Partit Nacionalista de Catalunya, que previsiblement comandar√† Marta Pascal, Canadell ha estat especialment cr√≠tic afirmant que aquest nou projecte no es suficientment diferencial en relaci√≥ al Partit Nacionalista de Catalunya i a Junts per Catalunya com per haver d’arribar a la creaci√≥ d’un nou partit pol√≠tic. De fet el president de la Cambra ha assegurat que “hi ha persones que volen liderar i viure de la pol√≠tica. I els ciutadans no hem de premiar als que volen viure de la pol√≠tica” parlant sobre l’exl√≠der del PDeCAT.
Informa:ELNACIONAL.CAT (27-6-2020)

208 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: