CANADELL, ESCOLLIT PRESIDENT DEL CONSELL DE CAMBRES DE CATALUNYA

Joan Canadell, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i la cara més visible del gir de 180 graus que va patir la institució durant el passat mes de maig, ha estat escollit avui també president del Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC), la corporació que coordina les 13 Cambres de Catalunya. Amb el missatge d'”anar plegats i desenvolupar el màxim potencial de l’economia catalana”, Canadell ha aconseguit la majoria absoluta dels vots.

Canadell ha estat l’únic que ha presentat candidatura per presidir el CGCC, que s’ha escollit en una votació aquest matí a la Casa de la Llotja de Mar, on hi han votat les 13 cambres. Per tal de ratificar la candidatura presentada, la llei exigeix que aquesta compti amb el suport de com a mínim 2/3 dels vots del ple, és a dir 9. Canadell n’ha obtingut 12, un suport pràcticament unànime.

En el discurs d’investidura, el president de la Cambra barcelonina ha emplaçat a la resta de cambres catalanes a “anar plegats per desenvolupar el màxim el potencial de l’economia catalana”, cridant a potenciar la unitat de les 13 cambres catalanes des del CGCC, ja que “Barcelona no pot representar tot el país, i els interessos del país s’han de defensar des de tot el territori”. Així, ha asseverat que “des de Barcelona tenim un projecte per a Catalunya que volem compartir i fer-lo plegats, trencant barreres i potencial el moment excepcional que viu Catalunya”.

El comitè executiu del Consell

Durant el ple a la Llotja no s’ha escollit només el president del Consell sinó també els membres del seu comitè executiu, que han estat, per unanimitat, Jaume Fàbrega (Cambra de Girona) com a vicepresident, Ramon Alberich (Cambra de Sabadell) com a tresorer; i Pol Fages (Cambra de Palamón), Laura Roigé (Cambra de Tarragona) i Jaume Saltó (Cambra de Lleida) com a vocals.

314 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: