CANADELL: “LA GENERALITAT NO TÉ COMPETÈNCIES PER AJUDAR LA SOCIETAT “

Les ajudes als autònoms s’han esgotat en poc més de 24 hores i són molts els sol·licitants que no podran gaudir d’aquesta prestació per fer front a les restriccions contra la Covid-19. Les queixes són innumerables i una d’elles ve directament del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

Una vegada més es demostra q la Generalitat no té capacitat per ajudar la societat catalana. Mentre altres països asseguren el 75% de la facturació aquí amb prou feines ajudem a 10.000 autònoms amb 2000€
Sense un Estat anem a la ruina. Recordeu 16.000 M anuals dèficit fiscal!! https://t.co/8RO1NTjyI3

— Joan Canadell (@jcanadellb) November 10, 2020
En una piulada, Canadell ha volgut mostrar el seu descontentament amb la Generalitat i ha assegurat que “no té capacitat per ajudar la societat catalana”. Canadell ha apuntat que altres països “asseguren el 75% de la facturació” quan “aquí amb prou feines ajudem 10.000 autònoms amb 2.000 euros”.

El mal funcionament de la pàgina web

Les ajudes s’han esgotat en només 24 hores. Han estat dos dies, però, marcats pel mal funcionament de la pàgina web i les queixes entre les persones que aspiraven a rebre la prestació.

Aquest dilluns la pàgina ja es va col·lapsar pel gran volum de peticions i aquest matí, només de nou a deu del matí, s’han rebut 406.000 sol·licituds, però moltes no s’han pogut validar. La dotació total de la Generalitat és de 20 milions d’euros; per tant, la previsió era que els 2.000 euros d’ajuda arribessin a 10.000 persones per ordre cronològic.

El pagament es farà efectiu en les properes setmanes després que aquest matí s’arribés a les 10.000 sol·licituds presentades. Els 20 milions d’euros d’aquest ajut d’urgència s’afegeixen als ajuts de 7,5 milions d’euros aprovats el mes de març passat, que van beneficiar 8.869 autònoms.

Altres queixes
La de Canadell no ha estat l’única queixa; les xarxes socials van plenes de catalans i catalanes que reclamen més ajudes i més facilitat per accedir-hi.

Potser la selecció s’hauria de fer seguint criteris de necessitat i no de velocitat de sol·licitud. En tot cas, la fòrmula actual és vergonyosa. https://t.co/AYDMQYdHqP

— montse castellà espuny 🎗 (@montsecastella) November 10, 2020
Ara que ha sortit la grossa, ja podem començar a comprar números pel sorteig del nen… https://t.co/JKqh5qYCFj

— iu forn (@iuforn) November 10, 2020
Ma germana porta dos dies intentant sol·licitar l’ajut als autònoms. “Em sento humiliada”, em diu. M’és igual si és culpa de @ChakirelHomrani o de @jordiPuignero. Qui està humiliant la gent a la que pretén ajudar és el @govern.

— Eduard Voltas (@eduardvoltas) November 10, 2020
El SEPE no paga l’atur a qui està a les llistes des del 12 d’agost.
La loteria dels autònoms per aconseguir els 10.000 ajuts del @govern ha tornat a començar, i ha tornat a petar.

Més tones de frustració i incomprensió.

#LoteriaAutonoms

— Eulàlia Reguant Cura (@aramateix) November 10, 2020
Fonts del Departament que encapçala Jordi Puigneró asseguren que les bases dels ajuts dissenyats per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies són la causa rere els problemes que s’han registrat, ja que és un ajut per concurrència no competitiva dirigit a un col·lectiu que està en grans dificultats econòmiques, cosa que provoca una allau de sol·licituds que col·lapsen el sistema informàtic.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-11-2020)

187 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: