CANADELL: ” LES INVERSIONS DE L’ESTAT EN INFRAESTRUCTURES ES QUEDEN A LA MEITAT “

Joan Canadell, president de La Cambra de Comer√ß de Barcelona ha denunciat aquest divendres que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 elaborats pel Govern preveuen nom√©s la meitat dels 3.800 milions d’euros que, segons els seus c√†lculs, Catalunya necessita per a inversions en infraestructures. Ho ha indicat aix√≠ a trav√©s del seu compte de Twitter: “Catalunya t√© un d√®ficit acumulat d’inversions de 45.000 milions respecte a la mitjana a Espanya. Fa falta invertir prop de 4.000 milions durant 10 anys per poder dir que no estem injustament discriminats”, ha assenyalat a la xarxa social.

1 CAT te d√®ficit acumulat d’inversions d 45.000 milions respecte la mitjana ESP. Cal invertir prop d 4000 milions durant 10 anys x poder dir q NO ESTEM INJUSTAMENT DISCRIMINATS
2 Estem acostumats que es compleix el 60-70% de pressupostos
3 Altres CCAA ja han invertit, ara toca CAT! https://t.co/Daxjujmatz pic.twitter.com/Of5cL8fy0K

‚ÄĒ Joan Canadell (@jcanadellb) October 30, 2020
Segons l’√≤rgan cameral, amb una injecci√≥ de 3.800 milions anuals a les administracions de la comunitat, s’eliminaria a l’horitz√≥ de 2030 el d√®ficit d’infraestructures. En un comunicat, la Cambra a m√©s assegura que el projecte de pressupostos assigna a Catalunya en inversi√≥ real 1.999,30 milions (el 16,5% del total per a regions), import a qu√® “caldria sumar 200 milions m√©s que apareixen al cap√≠tol 7 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que elevaria la xifra total a 2.199,30 milions”.

D’aquesta quantitat, calcula que 1.900 milions d’euros (el 86%) aniran a parar a infraestructures de transport i mobilitat, davant els 3.800 milions que defensa la Cambra que serien necessaris per arribar a un romanent de capital en aquesta mat√®ria del 19%, un percentatge que est√† en la l√≠nia del pes de Catalunya en el conjunt del PIB.

“Ja s’ha invertit en altres comunitats, ara toca Catalunya”, ha indicat Joan Canadell. D’aquesta manera, La Cambra de Comer√ß rebutja el projecte de pressupostos generals perqu√® “no dona resposta a les necessitats d’inversi√≥ en infraestructures de transports i mobilidad de l’economia catalana”.

La Cambra rebutja una reforma del sistema de cotitzaci√≥ d’aut√≤noms
La Cambra, aquest divendres, tamb√© ha rebutjat la proposta de l’Estat de cotitzar en funci√≥ dels ingressos per part dels aut√≤noms: “pot conduir a un sistema m√©s just, per√≤ plantejar-la a l’escenari actual denota m√©s aviat un afany recaptatori”.

L’organitzaci√≥ indica tamb√© que, si entr√©s en vigor ara mateix, la reforma utilitzaria com a refer√®ncia la facturaci√≥ de 2019, “la qual cosa no s’ajustaria a la realitat dels aut√≤noms que han perdut ingressos”. La Cambra aposta per una normativa menys impositiva que posi de relleu els aut√≤noms com a potenciadors de l’activitat econ√≤mica, “com es fa a la resta d’Europa”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-10-2020)

131 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: