CANADELL NO TÉ CLAR: NO A LES ELECCIONS I NO AL DIÀLEG AMB ESPANYA-

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha afirmat que “si un dels partits (independentistes) no ho té clar, l’altre, per molt que vulgui, no pot fer res”, referint-se a la independència de Catalunya. En declaracions a Ràdio 4, Canadell ha assegurat que “la conseqüència és que no hi ha determinació” i que “si el full de ruta d’ERC és anar a dialogar, l’Estat només ha d’allargar-lo infinitament per mantenir la situació actual”.

En aquest sentit, ha subratllat que no veu per part espanyola voluntat real de dialogar i que, si n’hi hagués, “el mediador no seria un problema”, però que així el govern central “s’assegura que si signa un compromís es pot fer enrere quan vulgui”. “És una falsa expectativa, i crec que no arribarà enlloc”, ha emfatitzat el dirigent independentista respecte la taula de diàleg.

Canadell, que ha revelat haver-se fet independentista durant la segona legislatura de José María Aznar al capdavant del govern central, no ha descartat entrar en una llista electoral però no de cara a la propera legislatura: “Tinc un mandat a la cambra i em queda un any de president i dos de vicepresident”, ha declarat.

Tot i això, ha titllat “d’una alta irresponsabilitat” convocar eleccions autonòmiques actualment, ja que cal “una certa estabilitat política” davant la “inestabilitat econòmica”, i ha demanat al govern català “un programa agressiu, amb un horitzó d’un parell o tres d’anys per revertir tota aquesta crisi”. “Si al setembre, octubre o novembre les coses es comencen a veure millor, potser sí que es podrien convocar les eleccions, però ara és el moment d’agafar el toro per les banyes i de fer un projecte clar, gestionar bé aquesta crisi i canviar de model econòmic”, ha remarcat Canadell.
Informa:ELTRIANGLE.EU (8-6-2020)
N.de la R.
Per fi, algú amb cara i ulls ho té clar: Canadell diu no a les eleccions i no al diàleg amb Espanya.És d’una greu responsabilitat demanar eleccios “autonòmiques” al més aviat possible a Catalunya. A aquest pas anirem a una elecció per any a casa nostra en els últims deu anys.Cert que el president Torra va dir fa uns mesos que convocaria eleccions,però era abans del coronavirus.Per tant,ara convé treure el país endavant i no veure si ERC i JxCAT tenen més cadires al Parlament.De fet,podria passar que l’independentisme perdés la majoria absoluta per la irresponsabilitat dels principals dirigents dels partits. I en el millor del casos podria ser un intercanvi de “cromos”,és a dir, de cadires entre los dos principals partits que es diuen independentistes.
Quant al diàleg amb Espanya només un ximplet,bofifler o escalfa cadires públiques amb sou pot pensar que en surti res de positiu més enllà d’un migrat nou Estatut.La gestió del coronavirus ha estat un avís més.Però,ai las!,arrapar-se a la cadira és el més important
.

232 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: