D’aquesta manera, es ratifiquen els membres del comitè executiu d’aquesta nova etapa que comença a la Cambra de Comerç, i la cosa queda de la següent manera: Joan Canadell com a president, Mònica Roca de vicepresidenta primera i qui rellevarà Canadell a la presidència d’aquí a dos anys-, Pere Barrios com a vicepresident segon, Roser Xalabarder com a vicepresidenta tercera i Jordi Pomarol com a tresorer. Els set vocals del comitè seran Toni Fitó, Montse Soler, Elisabet Camprubí, Albert Pont, Pau Bestit, Àngel Lázaro i Xavier Sunyer.

La sessió constitutiva del ple ha començat puntual a les 10 del matí a la Casa de la Llotja, tal i com estava previst, tot i que l’establishment ha provat d’aturar-ho fins el darrer moment. L’excandidat Carles Tusquets, un dels impulsors -junt amb Ramon Masià i una vintena d’empresaris més- dels requeriments presentats el dijous passat que demanen repetir les eleccions o recomptar els vots anul·lats, ha provat d’aturar el ple presentant-se aquest matí al ple amb un notari, que ha requerit al secretari general, Xavier Coronas, que aturés el ple. Finalment, el ple s’ha celebrat amb normalitat.

Dels 60 membres del plenari, n’han faltat 6, d’entre els quals 2 encara no han recollit la credencial. Es tracta de l’empresa Avant Telecom, d’Eines de País, i també de Magma Disseny, una de les 14 empreses de major aportació. De fet, Magma Disseny no formarà part del ple i se’n retirarà, i ara cal veure si el ple quedarà conformat per 59 persones o què passarà amb aquest buit. Els altres 4 membres que no han assistit ha estat per motius de salut o per feina fora de Catalunya, segons fonts d’aquest diari, i per tant al no ser un vot que es pugui delegar, la constitució del ple es compta sobre els 54 assistents.

Majoria de suports

El discurs independentista d’Eines de País sembla que no ha espantat tant la resta d’assistents, ja que la proposta de noms de Canadell i el seu equip han aconseguit entre 36 i 34 vots a favor cada un, cosa que sobre 54, sobrepassa de molt la majoria absoluta.

Enmig d’una Casa de la Llotja plena a vessar -el mateix lloc on gairebé mig any abans s’hi estava celebrant un Consell de Ministres-, Canadell ha fet el seu discurs d’investidura davant de personalitats importants del món empresarial, econòmic i polític, com la consellera d’Empresa, Àngels Chacón; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el conseller de Territori, Damià Calvet i, efectivament, el president sortint de la Cambra, Miquel Valls.

Valls ja va fer el seu comiat el passat dimecres, just abans que el dia següent es presentessin els requeriments per mirar d’aturar la nova Cambra. La institució, sota el govern de Valls durant més de 17 anys, canvia de mans en un gir de 180 graus i “voluntat de canvi”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (17-6-2019)