” CANVIA EL XIP! “: CAMPANYA PER CONFIGURAR ELS NAVEGADORS I ELS APARELLS EN CATALÀ

La campanya ‘Canvia el xip!’ ajuda els usuaris a configurar els navegadors i els aparells en la seva llengua

La Fundació .cat ha posat en marxa la campanya Canvia el xip! en la qual recorda als usuaris d’internet que la xarxa es pot fer servir en català i que, en molts casos, només cal tenir configurades les interfícies i els aparells en aquesta llengua. La campanya posa l’exemple d’un web que ofereix versió en català i no carrega la pàgina en aquesta llengua perquè l’usuari no té el dispositiu o el navegador configurats en català.

Canvia el xip! avisa que els webs que visitem no poden saber en quina llengua volem ser atesos i, per defecte, acabem navegant en altres idiomes que no són el nostre. Quan passa això, algunes grans empreses opten per deixar de banda el català (o qualsevol altre idioma), ja que no en perceben cap demanda important.

Els usuaris que vulguin “fer vida en català a internet”, poden entrar a aquesta pàgina web, que detectarà si l’internauta té el navegador en català. En cas que no sigui així, pot catalanitzar-lo, de forma senzilla, amb l’ajuda de diversos tutorials, que li indicaran els passos a seguir per navegar en català a la xarxa.

Els responsables de Canvia el xip! conviden els usuaris que hagin configurat els seus navegadors i dispositius en català a compartir la campanya amb els amics i els contactes per ajudar a normalitzar la llengua en l’àmbit de la tecnologia.
Informa:DIARIDELALLENGUA.CAT (2-6-2021)

544 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: