CAOS I CÀRREGUES DELS MOSSOS EN UNA VIA LAIETANA DESBORDADA

D’omplir el carrer Marina a desbordar la Via Laietana. La mateixa tarda. Amb inici pacífic, i final amb caos extrem. Aquest és el resum de la segona meitat de la jornada de protestes d’aquest dissabte, amb els CDR i els antiavalots dels Mossos com a protagonistes.

Tot ha començat cap a dos quarts de vuit a la Via Laietana, davant de la prefectura superior la Policia Nacional espanyola a Catalunya, en una marxa convocada pels comitès de defensa de la República (CDR) amb un lema dirigit directament a aquest cos policial: “Tornar-los les pilotes”. Feien al·lusió a les bales de goma i altres projectils disparats contra els manifestants en les concentracions de la setmana passada.

La Via Laietana s’ha desbordat fins i tot a l’hora fixada pels CDR per començar la protesta, dos quarts de vuit del vespre. En la seva arribada, els manifestants s’han trobat una forta presència policial per blindar la prefectura.

La tensió ha augmentat prop de les vuit, quan els manifestants han començat a llançar objectes a les furgonetes policials. Unes furgonetes que s’havien quedat al mig de la calçada, rodejades a banda i banda per manifestants, de forma que els agents han hagut de passar pel mig dels concentrats.

Després de gairebé dues hores de calam, tot i que tensa, el descontrol ha arribat al voltant d’un quart de deu de la nit, quan agents antiavalots dels Mossos han fet les primeres càrregues. Uns antiavalots que s’han desplegat en número reduït, i que han hagut de recular posteriorment en direcció a la prefectura, sota una pluja d’objectes, mentre altres agents carregaven pels laterals, incloent-hi diversos enfrontaments cos a cos.
Posteriorment, i després d’uns minuts de calma enmig de la tempesta, el caos s’ha desfermat definitivament. Diverses càrregues policials han dispersat els manifestants en múltiples grups. Part d’ells, cap a la plaça Urquinaona, la plaça Catalunya, la Rambla, i fins i tot en direcció Eixampla, amb furgonetes dels Mossos empaitant-los tant per la calçada com per la vorera.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (27-10-2019)

338 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: