CAP PRESIDENT CATALÀ SENSE QUERELLA FISCAL: AVUI LI TOCA A TORRENT, PRESIDENT DEL PARLAMENT

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres independentistes més de la Mesa per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional espanyol.

Segons la Fiscalia, Torrent i els seus companys independentistes a la Mesa varen tramitar tres resolucions en la passada legislatura a favor d’exercir el dret a l’autodeterminaci√≥ i per reprovar la monarquia, ¬ęmalgrat els advertiments de la seva il¬∑legalitat per part del secretari general del Parlament i sabent que el Tribunal Constitucional l’hi havia prohibit¬Ľ

El tribunal espanyol considera que aquestes resolucions de la cambra catalana ¬ęatempten¬Ľ contra la sent√®ncia del 2 de desembre del 2015 que anul¬∑lava i deixava sense efecte la declaraci√≥ del 9 de novembre anterior, en la qual el Parlament va proclamar l’inici del proc√©s cap a un estat independent.

√Čs la primera querella contra aquesta mesa del Parlament i s’ha presentat contra el vicepresident, Josep Costa; el secretari primer, Eusebi Campdepadr√≥s, i l’exsecret√†ria quarta, Ariadna Delgado, a m√©s de Torrent.

La decisi√≥ arriba un any i mig despr√©s que la cambra revalid√†s el comprom√≠s amb l’autodeterminaci√≥ i amb la reprovaci√≥ de la monarquia.
RÀPIDA RESPOSTA A EUROPA

La querella de la Fiscalia contra els membres independentistes de la Mesa del Parlament ha aterrat en q√ľesti√≥ d‚Äôhores al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Ha estat el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa, qui s‚Äôha encarregat d‚Äôafegir la nova querella de la Fiscalia a la demanda que ja va presentar davant del TEDH junt amb el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadr√≥s -tots dos de Junts-, denunciant “coaccions i censura” del Tribunal Constitucional contra el Parlament.

Costa ha enviat al Tribunal d’Estrasburg una c√≤pia de la querella criminal i un text en que explica que aquesta acci√≥ de la Fiscalia obeeix als ‚Äúvots que va emetre com a vicepresident primer de la Mesa del Parlament de Catalunya respecte de l‚Äôadmissi√≥ a tr√†mit de diferents iniciatives parlament√†ries”. Explica que es tracta de propostes no vinculants presentades per diferents grups parlamentaris per al seu debat en el ple, i que l’objectiu era “de reprovaci√≥ del Rei d‚ÄôEspanya, aix√≠ com de reivindicaci√≥ pol√≠tica del dret a l‚Äôautodeterminaci√≥ de Catalunya‚ÄĚ.

D’aquesta manera la darrera querella de la Fiscalia s‚Äôafegeix a la den√ļncia que els dos membres de JxCat a la Mesa del Parlament van presentar el 10 de gener davant del TEDH en qu√® denunciaven que el Tribunal Constitucional espanyol intenta censurar debats sobre la monarquia o la independ√®ncia de Catalunya.

El moviment de Junts √©s la resposta a la querella que la Fiscalia ha presentat avui contra quatre dels membres de la Mesa, el president, Roger Torrent, el vicepresident primer, el secretari primer i la secret√†ria quarta Adriana Delgado. La ra√≥ de la den√ļncia √©s haver adm√®s a tr√†mit una proposta de resoluci√≥ de Junts, ERC i la CUP presentada com a resposta a la sent√®ncia del Suprem contra els l√≠ders del proc√©s.

Els diputats independentistes de la Mesa van admetre a tràmit la resolució sobre la condemna als líders del procés perquè es debatés al ple del 12 de novembre del 2019, tot i que el Tribunal Constitucional s’hi havia pronunciat en contra una setmana abans, el 5
Per si encara no havia quedat prou clar, la Just√≠cia espanyola torna a mostrar quin √©s el seu criteri d’actuaci√≥. A Catalunya no es persegueix als pol√≠tics pel que fan, sin√≥ pel que s√≥n. Tan se val si el comportament √©s de submissi√≥ o d’insubmissi√≥, m√©s tard o m√©s prest, si ets independentista, et caur√† una querella.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-3-2021)

147 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: