CAPS DELS MOSSOS ABANDONEN L’ACTE DE LA GUÀRDIA CIVIL EN SENTIR-SE OFESOS

La direcció política i alts comandaments dels Mossos d’Esquadra han abandonat aquest matí l’acte de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil a la caserna de Sant Andreu de la Barca com a protesta pel que, fonts del departament d’Interior han qualificat de “ofenses” a la policia catalana en el discurs de Félix Vicente Azón, director general de l’Institut Armat.

La situació ha disparat la tensió entre els dos cossos policials en vigílies que es conegui la sentència del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O i les anunciades mobilitzacions de repulsa que preparen les organitzacions i partits independentistes. Precisament, Mossos i policies estatals, tant la Guàrdia Civil com el Cos Nacional de Policia, han celebrat diverses reunions els últimks dies per coordinar l’operatiu de seguretat davant les protestes. El ministeri de l’Interior ha reforçat la presència d’agents dels cossos estatals a Catalunya.

A l’acte assistien, entre d’altres alts càrrecs polítics i caps de la policia catalana, el secretari general d’Interior, Brauli Duart, el director general dels Mossos, Pere Ferrer i el cap dels Mossos, Eduard Sallent. Tots ells han abandonat el recinte en interpretar com a ofensives certes al·lusions en el discurs de Vicente Azón al major dels Mossos processat per l’1-O, Josep Lluís Tapero i la comissària Cristina Manresa, segons han informat a ElNacional.cat fonts governamentals.

Les fonts han explicat a aquest diari que els presents han considerat “clarament ofensives” per a l’anterior cúpula de la policia de la Generalitat algunes expressions d’Azón, per la qual cosa han decidit sortir del tradicional acte que celebra l’a Guàrdia Civil en honor de la seva patrona, la verge del Pilar.

Discurs d’alt voltatge
En el seu parlament, Azón ha asseverat que l’institut armat prendrà “totes les mesures necessàries” per evitar que la resolució aprovada pel Parlament que demana la retirada dels seus efectius de Catalunya “tingui transcendència alguna”.

Azón ha felicitat la Guàrdia Civil per la detenció dels 7 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) acusats de terrorisme i empresonats perquè -ha dit- “ha evitat mals majors que afortunadament ja mai no arribaran a produir-se”.

El cap de la Guàrdia Civil també ha subscrit les paraules del responsable del cos a Catalunya, Pedro Garrido, qui ha asseverat que combatrà “sense treva ni pena” els qui vulguin “recórrer el camí de la independència seguint el camí del terror”, encara que “independentisme i terrorisme no siguin el mateix”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-10-2019)

245 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: