CÀRITAS TAMBÉ CASTELLANITZA ELS NOUVINGUTS

“Càritas castellanitza els nouvinguts ”

Com podeu veure en els paràgrafs següents extrets de la web de Càritas, l’església catòlica s’ha afegit a la croada per la imposició de la llengua colonial a Catalunya, via castellanització dels nouvinguts. Si algú de vosaltres hi col·labora, que ho tingui en compte .

https://caritas.barcelona/es/formacion-e-insercion-laboral/escola-social-curso-de-lengua/

“Més concretament, al Masnou, realitzem quatre mòduls formatius de llengua diferents: alfabetització inicial en castellà, alfabetització mig en castellà i conversa de castellà nivells A1.1 i A1.2. Un/a educador/a social, juntament amb un grup de voluntaris, imparteixen aquests cursos que suposen una hora de classes cada setmana. D’aquesta manera, les persones més vulnerables del Maresme poden accedir a l’aprenentatge de la llengua i superar, així, una barrera a la cerca de feina.”

https://caritas.barcelona/formacio-i-insercio-laboral/curs-de-llengua-masnou/

“En aquest centre, es poden rebre diferents tipus de cursos: alfabetització en castellà, neolectura en castellà i els nivells A1, A2 i B1 de castellà. Tots ells necessiten una dedicació de 3 hores setmanals. Tanmateix, també hi ha cursos per practicar la conversa tant en català –nivell A1– com en castellà –nivell A1.1, A1.2 i A2– que requereixen assistir a classes d’una hora i mitja per setmana. És, bàsicament, amb l’aprenentatge de la llengua com les persones poden integrar-se en la societat que les acull.”

https://caritas.barcelona/formacio-i-insercio-laboral/curs-de-llengua-zona-pastoral-4/

“concretament, a les Zones Pastorals 2 i 3. Durant 3 hores a la setmana, les persones que no coneixen el castellà són dividides en diferents nivells per tal de comprendre la llengua i aprendre els seus aspectes bàsics: alfabetització, neolectura, els nivells de castellà A1 i A2 i conversa de castellà del nivell A1.1. Tanmateix, també s’imparteixen cursos que requereixen una disponibilitat menor, d’una hora i mitja cada setmana, com conversa de castellà dels nivells A1.1, A1.2 i A2.”

https://caritas.barcelona/formacio-i-insercio-laboral/curs-de-llengua-zones-pastorals-2-i-3/

“…curs de llengua de la Barceloneta en què s’imparteixen classes de comprensió del castellà –tres hores per setmana– i de conversa –una hora i mitja per setmana. En definitiva, es realitzen gairebé deu cursos segons el nivell de cada participant: alfabetització en castellà, neolectura en castellà, nivell A1 / A2 / B1 de castellà, nivell A1.1 / A1.2 / A2 de conversa de castellà i nivell A1 de conversa de català.”

https://caritas.barcelona/formacio-i-insercio-laboral/curs-de-llengua-barceloneta/

Tres hores de formació a la setmana per aprendre castellà

L’alfabetització en castellà (2 grups) i els nivells A2 i B1 de castellà són els tres cursos de llengua que s’imparteixen al centre Montserrat de Badalona.
https://caritas.barcelona/formació.
Informa:RACOCATALA.CAT (19-1-2021)
N.de la R.
L’exemple de Càritas no és un fet aïllat, sinó la conseqüència de l’estat de la llengua,de l’estat del país.Càritas vol incorporar la gent nouvinguda amb la llengua dominant, amb la llengua que els immigrants de forma majoritària necessitaran per treballar.El castellà és la llengua útil, necessària i imprescindible.No tenim cap poder que en faci del català la primera llengua.I això no depèn del demagog eslògan “el català depèn de tu”. En lloc de cercar d’una vegada per totes la independència encara ens entretenim flagelant-nos per l’ús personal de la llengua quan si no hi ha l’ambient social i obligatori–ai,las!–anem de pet a la desaparició.Càritas ara n’és un bon exemple.Salvem l’ànima dels immigrants, però en castellà.Tot amb tot, en les circumstàncies actuals dubto que se l’hagi de culpar.Simplement és un mirall de la nostra situació

585 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: