CAROD-ROVIRA PREGUNTA SOBRE EL CASTELLÀ A TV3 I EL GALLEC AL SENAT

La pres√®ncia del castell√† a la nova s√®rie de televisi√≥ que emet TV3, Drama, ha provocat un allau de cr√≠tiques per part d’una bona part de la seva audi√®ncia i, fins i tot, de la mateixa consellera de Cultura, Mari√†ngela Vilallonga. Sobre aquest tema, l’exvicepresident del Govern i expresident d’ERC, Josep-Llu√≠s Carod-Rovira, ha volgut sortir al pas i llan√ßar una interessant pregunta a trav√©s d’un tuit.

“Com √©s que utilitzar el castell√† en una televisi√≥ creada per a normalitzar el catal√† en aquest √†mbit √©s ‘normal’ i reflecteix la realitat, per√≤ que tota una ministra parli en gallec al Senat d‚ÄôEspanya, no?”, s’ha q√ľestionat l’exdirigent d’ERC. “Pregunta seriosa, a l‚Äôespera de respostes, no d‚Äôinsults”, ha demanat.

Com √©s q utilitzar el castell√† en una TV creada per a normalitzar el catal√† en aquest √†mbit √©s ‚Äúnormal‚ÄĚ i reflecteix la realitat, per√≤ q tota una ministra parli en gallec al Senat d‚ÄôEspanya, no? PREGUNTA SERIOSA, a l‚Äôespera de respostes, no d‚Äôinsults.

‚ÄĒ Carod-Rovira II*II (@CarodRoviraJLl) July 1, 2020
Carod-Rovira es refereix al que ha passat aquest mat√≠ al Senat, quan la seva presidenta, la socialista Pilar Llop, ha demanat a la seva companya de partit, la ministra de Treball i Economia Social del govern espanyol, Yolanda D√≠az, que utilitz√©s el castell√† despr√©s que aquesta comenc√©s la seva resposta en gallec‚Äč. “No est√† prevista la intervenci√≥ en lleng√ľes diferents del castell√†”, li ha aclarit.

Informa:ELNACIONAL.CAT (2-7-2020)

145 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: