CARREGADA DE CANADELL A ERC PELS PRESSUPOSTOS: ” DEL PEIX AL COVE ,AL PET AL COVE “

L’acord d’ERC amb el govern espanyol pels pressupostos de l’Estat ha estat durament contestat pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. Poc desprĂŠs que l’executiva de la formaciĂł republicana ratifiquĂŠs l’acord que preveu la transferència de 2.300 milions d’euros per a infraestructures, Canadell ha carregat contra l’acord amb un contundent “hem passat del ‘peix al cove’ al ‘pet al cove'”, per denunciar que la quantitat pactada ĂŠs molt insuficient.

Canadell, a travĂŠs de Twitter, ha recordat que Catalunya tĂŠ un dèficit d’inversiĂł en “infraestructures acumulat de 45.000 milions d’euros, segons un informe elaborat per la Cambra de Comerç i de 28.000 nomĂŠs en els darrers anys, segons Foment del Treball”. Davant d’aquesta situaciĂł, sostĂŠ que els 2.300 milions que preveu l’acord “sĂłn engrunes davant el dèficit fiscal de 16.000 milions. Prou enganys!”, esclata.

El president de la Cambra insisteix que l’acord es queda molt curt davant de les reivindicacions del mĂłn empresarial i recorda que nomĂŠs en infraestructures la Cambra de Comerç i Foment del Treball “ja demanĂ vem 3.800-5.000 milions per començar a recuperar el camĂ­”. AixĂ­ retreu a la formaciĂł que lidera el vicepresident Pere Aragonès, que ha presentat l’acord juntament amb el portaveu de la formaciĂł a Madrid, Gabriel RufiĂĄn, que no els hagin escoltat. “No ens heu escoltat… aixĂ­ no s’aixeca un paĂ­s”, afirma Canadell, que assegura que aixĂ­ “es condemna les empreses catalanes a seguir perdent competitivitat a costa d’Espanya”.

Canadell se suma aixĂ­ a les crĂ­tiques de Junts per Catalunya per l’acord que ja va avançar ahir dimarts Gabriel RufiĂĄn des de Madrid. La xifra de 2.339,4 milions d’euros ĂŠs la suma del que rebrĂ  Catalunya per transferència directa dels pressupostos, 2.099 milions, i les transferències de capital previstes. D’aquesta manera, el percentatge d’inversiĂł de l’Estat amb Catalunya arribarĂ  al 19,1% del PIB espanyol, segons ja ha explicat Pere Aragonès. Laura BorrĂ s en saber de l’acord va denunciar que “no s’aconsegueix res per a Catalunya negant la realitat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-11-2020)

183 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: