CARREGADA DE CANADELL A ERC PELS PRESSUPOSTOS: ” DEL PEIX AL COVE ,AL PET AL COVE “

L’acord d’ERC amb el govern espanyol pels pressupostos de l’Estat ha estat durament contestat pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell. Poc després que l’executiva de la formació republicana ratifiqués l’acord que preveu la transferència de 2.300 milions d’euros per a infraestructures, Canadell ha carregat contra l’acord amb un contundent “hem passat del ‘peix al cove’ al ‘pet al cove'”, per denunciar que la quantitat pactada és molt insuficient.

Canadell, a través de Twitter, ha recordat que Catalunya té un dèficit d’inversió en “infraestructures acumulat de 45.000 milions d’euros, segons un informe elaborat per la Cambra de Comerç i de 28.000 només en els darrers anys, segons Foment del Treball”. Davant d’aquesta situació, sosté que els 2.300 milions que preveu l’acord “són engrunes davant el dèficit fiscal de 16.000 milions. Prou enganys!”, esclata.

El president de la Cambra insisteix que l’acord es queda molt curt davant de les reivindicacions del món empresarial i recorda que només en infraestructures la Cambra de Comerç i Foment del Treball “ja demanàvem 3.800-5.000 milions per començar a recuperar el camí”. Així retreu a la formació que lidera el vicepresident Pere Aragonès, que ha presentat l’acord juntament amb el portaveu de la formació a Madrid, Gabriel Rufián, que no els hagin escoltat. “No ens heu escoltat… així no s’aixeca un país”, afirma Canadell, que assegura que així “es condemna les empreses catalanes a seguir perdent competitivitat a costa d’Espanya”.

Canadell se suma així a les crítiques de Junts per Catalunya per l’acord que ja va avançar ahir dimarts Gabriel Rufián des de Madrid. La xifra de 2.339,4 milions d’euros és la suma del que rebrà Catalunya per transferència directa dels pressupostos, 2.099 milions, i les transferències de capital previstes. D’aquesta manera, el percentatge d’inversió de l’Estat amb Catalunya arribarà al 19,1% del PIB espanyol, segons ja ha explicat Pere Aragonès. Laura Borràs en saber de l’acord va denunciar que “no s’aconsegueix res per a Catalunya negant la realitat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-11-2020)

303 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: