CARTA A LA PRESIDENTA DE L’ANC : DEIXEM-NOS DE COLLONADES I DIGUEM LA VERITAT

(RAMON SERRA)

|Escoltar l’audio ūüéß |

Benvolguda presidenta,

S√≥c un membre de peu com es diu ara de l’ANC.Com tamb√© s√≥c soci d’√ímnium, de la Plataforma per la Llengua, de Llengua Nacional, del Bar√ßa…Per tant, la meva influ√®ncia √©s m√≠nima. Curt i ras:no s√≥c m√©s que un pe√≥. Per√≤ en aquesta partida d’escacs que juguen contra Espanya els peons tamb√© ajudem al triomf final encara que sempre acabem sacrificats. √Čs el preu que hem de pagar els qui no som cadiraires ni cerquem res m√©s que l’alliberament del nostre pa√≠s.
Quan v√†reu ser escollida com a presidenta de l’ANC me’n vaig alegrar perqu√® crec que els economistes heu de tenir un protagonisme m√©s destacat del que teniu fins ara en el proc√©s. Al capdavall la gent sempre se’n sent de la butxaca.

D’aqu√≠ ve que calgui lloar la vostra tasca, per exemple, en all√≤ que ve a ser el consum estrat√®gic.Bravo per la idea. Els empresaris espanyols estan emprenyats? Doncs,bingo.
Una altra cosa √©s el cam√≠ pol√≠tic de l’ANC.Encara no fa molt amb motiu de les eleccions municipals l’ANC va tenir la idea de fer-ne unes prim√†ries.En principi la idea era bona i segurament altrament haurien anat les coses a l’Ajuntament de Barcelona d’haver-ne fet cas. Per√≤ ja se sap que els partits tenen les seves pr√≤pies din√†miques i que de conselles els m√≠nims.
Haig de dit tamb√© que vaig quedar esgarrifat quan v√†reu proposar unes eleccions despr√©s la sent√®ncia i que en cas que l’independentisme assol√≠s m√©s del 50% proclamar tot seguit la independ√®ncia.De veritat que aquesta √©s la millor soluci√≥?
D’entrada s’ha de dir que l’independentisme va guanyar les darreres eleccions “auton√≤miques” amb un 4,46% de difer√®ncia sobre els unionistes.Per√≤ sembla que tots plegats no sabeu sumar i a m√©s que hi ha com si alg√ļ se n’alegr√©s de fotre¬īs un tret al peu. Voler revalidar un cop m√©s la nostra majoria en unes noves eleccions √©s anar de vict√≤ria en vict√≤ria…fins a la derrota final.De veritat penseu que Espanya ho permetria? Hem de dur m√©s gent l’escorxador a canvi de res?
La soluci√≥ per la independ√®ncia no √©s el di√†leg amb Espanya–alg√ļ ha perdut l’enteniment–ni la multilateralitat, ni el refer√®ndum, ni l’autodeterminaci√≥, ni eixamplar la base ni evitar un govern feixista.La soluci√≥ √©s la proclamaci√≥ de la independ√®ncia per part del poble.Per√≤ per aix√≤ a m√©s de fer proclames es necessita ocupar els punts estrat√®gics del territori i tenir-ho molt ben planificat perqu√® l’ocupaci√≥ pot durar algun temps.Aleshores em pregunto, quanta gent est√† disposada a fer-ho peti qui peti? Qui √©s capa√ß d’organitzar aquest sidral i assumir-ne les conseq√ľ√®ncies?
Aquesta i no altra hauria de ser la resposta a la sent√®ncia m√©s enll√† de quatre declaracions de condemna i possiblement alguns aldarulls.I, per favor, no tingueu la pensada de convocar una vaga general perqu√® no cal que la gent s’autocastigui econ√≤micament. M√©s enll√† dels estudiants i dels empleats p√ļblics de l’Administraci√≥ catalana no cal esperar-ne gaire seguiment.En tot cas √©s una opini√≥ meva i no un dogna de fe. En el millor dels casos duraria uns dies:i despr√©s,qu√®?
En fi,seguir√© els vostres consells i tamb√© vindr√© a la Diada d’enguany.Ah, comprar√© tamb√© la samarreta per fer front a les multes i a les campanyes.Naturalment! I escoltar√© el vostre discurs sobre la unitat dels pol√≠tics.Ser√† com picar en una pedra freda. No ens enganyem.
Si alg√ļ t√© alguna soluci√≥ pr√†ctica per aconseguir la independ√®ncia diferent de la meva agrair√© que m’ho digui.I si em conven√ß m’hi apuntar√©.Com deia el poeta Llompart de Mallorca ” poble que no s’ho pren,poble que no s’ho val”.
Ho sento.Hem de dir les coses pel seu nom.De moment,la repressió té totes les de guanyar.
I acabo, benvolguda presidenta.Us agraeixo de cor el vostre treball.Passi el que passi, hem de continuar el cam√≠ cap a √ćtaca.Aix√≤ segur.
Cordialment,
RAMON SERRA
Editor de RADIOCATALUNYA.CAT (4-8-2019)

572 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: