CARTA DE PUIGDEMONT ALS 705 EURODIPUTATS EXPLICANT LA ” REPRESSIÓ JUDICIAL “

El president a l’exili i eurodiputat, Carles Puigdemont, ha demanat en un missatge dirigit a tots els membres del Parlament europeu que se sumin a una carta de protesta a les institucions de la UE per la inhabilitació de Quim Torra, que ha considerat com una prova de la “repressió judicial” contra el moviment independentista a Catalunya.

La petició de suport s’ha fet per correu electrònic i s’ha enviat als 705 eurodiputats per demanar-los que signin una carta als presidents de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; Consell europeu, Charles Michel, i de l’Eurocambra, David Sassoli; i que ja subscriuen al costat de Puigdemont els altres dos eurodiputats de JxCat i els dos d’ERC, Diana Riba i Jordi Solé.

“La Unió Europea ha d’afrontar urgentment que té un problema d’Estat de dret a Espanya”, sosté la carta enviada el dilluns per Puigdemont a la qual ha tingut accés Europa Press.


L’unionisme, a remolc

La carta dels independentistes ha fet reaccionar tard i malament l’unionisme, les delegacions de Ciutadans i de Vox a l’Eurocambra, que també ha enviat un e-mail a tots els eurodiputats.

Després d’exposar la inhabilitació de Torra com una prova de la “repressió judicial” per haver exhibit una pancarta per demanar “llibertat per als presos polítics i exiliats”, Puigdemont sosté que en els últims anys s’ha perseguit “per la seva acció política” als tres últims presidents de la Generalitat, inclòs ell i Artur Mas.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (29-9-2020)

210 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: